26.04.2014

SRSFF VĂ RECOMANDĂ !



Societatea Română de Science Fiction & Fantasy vă recomandă :


Revista SRSFF FANTASTICA 



                          Antologia SRSFF 
         „XENOS. CONTACT ÎNTRE CIVILIZAȚII
                     editura Nemira, 2014

                              Antologia SRSFF 
                        „CĂLĂTORII ÎN TIMP” 
                        editura NEMIRA, 2013



Cristian Mihail Teodorescu - „SENZORIADA”, editura Nemira 2014


Sebastian A.Corn - „NE VOM ÎNTOARCE ÎN MURIBECCA”, editura Nemira 2014



Marian Truță - „A DOUA VENIRE”, editura Nemira 2012



Dănuț Ungureanu - „AȘTEPTÂND ÎN GHERMANA”, editura Nemira, 2013


Liviu Radu - „GOLEM, GOLEM ȘI ALTE POVESTIRI FANTASTICE”, editura Nemira, 2014


Liviu Radu - „ARMATA MOLIILOR”, editura Nemira, 2012


 Liviu Radu - „LA GALOP PRIN PIRAMIDĂ”, editura Nemira, 2013

Aurel Cărășel - „DUMNEZEULE DE DINCOLO DE BURTA UNIVERSULUI”, editura Nemira, 2011

COLECȚIA DE POVESTIRI ȘTIINȚIFICO-FANTASTICEANTICIPAȚIA”, editura Nemira
Redactor Șef : MARIAN TRUȚĂ

16.04.2014

LANSAREA VOLUMULUI „SENZORIADA” DE CRISTIAN-MIHAIL TEODORESCU : PROSPECTART, VINERI 25 APRILIE 2014, ORA 17.00, CENTRUL CALDERON




Tu ne vei fi arătat cum Universul are dimensiuni variabile; cum particulele elementare sunt cuante de câmp rotindu-se în spaţiu-timp în acest Univers. Cum se pot controla aceste dimensiuni ascunse, permiţând în primul rând călătoria în timp, apoi variaţii ale cantităţii de materie din spaţiul tridimensional, navigări prin universurile paralele. Orice femeie în extaz controlează Multiversul. Un extaz mai mic sau mai mare îţi permite fie să te deplasezi în timp, fie să explorezi realităţile paralele. Avem acces direct la tot ce și-au imaginat sau și-ar fi putut imagina femeile vreodată. Pot trăi într-o fracţiune de secundă mai multe vieţi simultan. Nici nu-ţi poţi imagina, iubitule, cât de frumoasă, cât de completă este epoca noastră. Probabil că în momentul de faţă s-a concretizat Paradisul. Voi, tot trecutul, cu zgârie-norii, podurile și navele voastre spaţiale, sunteţi doar niște copilași care construiesc din greu colibe de nisip pe marginea oceanului Solaris.“ - Cristian M. Teodorescu

Un eveniment rezultat al colaborării SRSFF - Editura Nemira, lansarea volumului de proză „Senzoriada” de Cristian-Mihail Teodorescu, va avea loc la ProspectArt (care aniversează cinci ani în noua sa formulă), vineri 25 aprilie 2014, ora 17.00, Centrul Calderon, str.Jean-Louis Calderon nr.39, sector 2, București.

Vor prezenta volumul : Horia Gârbea, Alexandru Mironov, Dănuț Ungureanu și Marian Truță.

Sunt invitați toți pasionații de science fiction !
Vă așteptăm !



Cristian Mihail Teodorescu (născut pe data de 19 octombrie 1965) este fizician și scriitor de science fiction. Este singurul autor român de SF nominalizat la Grand Prix de l'Imaginaire și invitat de onoare la o convenție SF occidentală, Nemi 2014, Convenția Națională Franceză de Science-Fiction, Amiens, 17-20 iulie 2014.

Culegeri din proza sa vor fi publicate în Italia și Marea Britanie.

Cristian Mihail Teodorescu este membru fondator și secretar al Societății Române de Science-Fiction și Fantasy (SRSFF), din anul 2009 iar în aprilie 2011 este ales Președinte al SRSFF.


A absolvit în 1984 Liceul "Gheorghe Lazăr" și în 1990 Facultatea de Fizică a Universității București, Secția Fizică Tehnologică. În 1995 își susține doctoratul în Chimie Fizică la Universitatea Paris Sud, Franța.
Lucrează între 1990-1991 la Institutul de Fizică și Tehnologia Materialelor (IFTM) București-Măgurele; între 1991-1996 la Universitatea Paris Sud Orsay, Franța; între 1996-1998 la Universitatea Osnabrück, Germania; între 1998-2001 din nou la Orsay, Franța; între 2001-2002 la Daresbury Laboratory, Warrington, Marea Britanie.

Din 2002, revine în țară la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor (fostul IFTM) București-Măgurele, unde în prezent este șef de departament. 
Laboratorul lui C.M. Teodorescu este în prezent acreditat ca una dintre cele mai dinamice entități din fizica românească. Conduce între 2009-2011 proiectul de infrastructură al INCDFM, în valoare de aproximativ 10 milioane €. Este autor sau coautor la circa 90 publicații științifice în reviste cotate ISI, fiind citat de peste 500 ori în literatura de specialitate (2011).
Este căsătorit și are trei copii.

Debutul său a avut loc în  Almanahul Scânteia Tineretului 1984 cu povestirea „Strămoșii - o legendă din negura timpurilor”.
În 1987, publică proza „Tina, dansatoarea” în Almanahul Anticipația.
În 1988, „Dosar 74” în Almanahul Anticipația (povestire distinsă cu Premiul pentru povestire la Consfătuirea națională a cenaclurilor de anticipație Craiova, 1987)
În 1990, „Pedalați și fiți fericiți”, în antologia „La orizont, această constelație”, editura Albatros.

După 1990, publică mai multe povestiri în renăscuta Colecție de Povestiri SF Anticipația;
1996, „Des-prinderea”, în Almahahul Anticipația
2006, „Maestru imperial”, în Almanahul Science Fiction, Timișoara.
2007, obține Premiul I la Concursul de proză SF Helion cu povestirea „Kandru” (publicată și în revista timișoreană Helion)
2008, „Coeficient 128”, în Almanahul Science Fiction, Timișoara.

În anul 2008, debutează editorial cu volumul „SF unu” la editura Bastion, Timișoara.
În 2010, publică volumul „SF doi”, tot la editura Bastion. 
Volumul obține în 2011 Premiul „Ion Hobana" pentru „Cartea anului 2010” acordat de Asociația Scriitorilor București (filiala USR) și SRSFF, precum și Premiul pentru cel mai bun volum acordat de ARSFAN.

Vineri 25 aprilie a.c., ora 17.00, Centrul Calderon, str. Jean Louis Calderon nr. 39, sector 2, București.

O constantă în peisajul SF bucureștean de la relansarea sa în aprilie 2009, ProspectArt este locul de congregare a autorilor, fanilor și cititorilor de SF&F.

ProspectArt a fost relansat de către SRSFF pe data de 30 aprilie 2009 și aniversează cinci ani în noua sa formulă.

ProspectArt a prilejuit lectura și comentarea unor texte de Marian Truță, Cristian Mihail Teodorescu, Dănuț Ungureanu, Liviu Radu, Sebastian A.Corn, Florin Pîtea, Feri Balin, Mihail Grămescu, Mihnea Columbeanu, Adina Popescu, Silviu Gherman, Claudiu Dumitru Stătescu, Luciana Brîndușa Grosu, Dario Pecarov, Roxana Brînceanu, Raluca Băceanu, Silvana Șorop, Ben Ami, Florin-Costin Miron, Alexandra Păun, Cristina Ghidoveanu, Laura Sgârcitu, Lorena Lupu, Dragoș C. Butuzea, etc. și a unor traduceri de Mihai-Dan Pavelescu, Ion Doru Brana, Cristian Tamaș.

La întruniri au fost invitați și au participat Ion Hobana, Mircea Opriță, Florin Manolescu, Lucian Boia, Cristian Tudor Popescu, Eugen Stancu, Voicu Bugariu, Dan Farcaș, Irina Horea, Adina Popescu, Horia Gârbea, Radu Voinescu, Gelu Negrea, Angelo Mitchievici, Paul Cernat, Bianca Burța-Cernat, Aliette de Bodard, Nina Munteanu, Florin Munteanu, Roberto Quaglia, Mihai Dan Pavelescu, Valerian Stoicescu, Cătălin Badea Gheracostea, Cornel Secu, Dan Ursuleanu, Camelia Ursuleanu, Bogdan Ficeac, Mihail Grămescu, Lucian Hanu, Doina Hanu, Cătălin Sturza, Rodica Bretin, Dan Apostol, Constandina Paligora, Eugen Cristea, Florin Pîtea.


Înfiinţat în 1985, la Casa de Cultură a sectorului 4 din Bucureşti, din iniţiativa lui Cristian Tudor Popescucenaclul ProspectArt a reunit o serie de nume importante ale sefeului românesc din acea vreme, dintre care amintim pe: Dănuţ Ungureanu, Mihail Grămescu, Mihai-Dan Pavelescu, Ștefan Ghidoveanu, Sorin Ştefănescu, Cristian-Mihail Teodorescu, Marian Truţă, Cristian Lăzărescu, Mihnea Columbeanu, Cristian Tamaş, Marius Ungureanu, Valerian Stoicescu, Faur Agachi, Carol Czedly, Dorin Mera, Valentin Dragu, Marius Alecu, Sorin Camner, Costi Gurgu, Alin Claudiu Gălățescu, Oswald Hörer, Maria Grigore, Cristiana Smărăndescu, Marina Nicolaev, Constandina Paligora, Vlad Leancu, etc.

Cenaclul ProspectArt a fost și este unul din polii activi ai sefeului românesc, prin el lansîndu-se o serie de scriitori, traducători şi critici de valoare.
Ca dovadă sunt premiile cîştigate de membrii săi la Convenţiile anuale sau la diferite concursuri:
Premiul pentru schiţă la Convenţia Naţională 1986 şi Premiul Uniunii Scriitorilor 1987 pentru Marian Truţă ;
Premiul pentru povestire 1987 pentru Cristian Mihail Teodorescu ;
Premiul Special al Juriului pentru nuvelă 1986 pentru Mihnea Columbeanu ;
Premiul pentru Nuvelă 1986, Premiul pentru eseu 1986, pentru Cristian Tudor Popescu, Premiul Congresului European de Anticipaţie, EUROCON (Montpellier, 1987) pentru Cristian Tudor Popescu,
Premiile Helion sau Henri Coandă câştigate de Dănuţ Ungureanu, Cristian Lăzărescu,
Premiul pentru traducere 1987 câştigat de Mihai Dan Pavelescu,
Premiile obținute de Mihail Grămescu și Costi Gurgu.

Societatea Română de Science Fiction si Fantasy (SRSFF) este o asociație culturală neguvernamentala și non-profit (ONG), al cărei scop declarat este susținerea și încurajarea genurilor science fiction și fantasy din Romania.
SRSFF a fost înființată în ianuarie 2009, la inițiativa unui grup de scriitori, traducători și fani din Romania, din dorința de a promova literatura și arta SF autohtonă de calitate.

Cenaclul ProspectArt este o initiațivă a Societății Române de Science-Fiction și Fantasy (www.srsff.ro/), care își propune să descopere și să pregătească viitoarele generații de scriitori, teoreticieni și artiști ai mișcării SF .


Evenimentul va avea loc la Centrul Calderon, Str. J.L. Calderon nr. 39, sector 2, București.

Sînt asteptați și invitați să participe la sedințele cenaclului, toti cei care se simt atrași de fenomenul SF&F, tinerii autori care doresc îndrumare și ajutor, iubitorii de SF&F, fani și  profesioniști pentru ca împreună să contribuim la renașterea și dezvoltarea acestei arte în România.

12.04.2014

ANTOLOGIA SRSFF „XENOS. CONTACT ÎNTRE CIVILIZAȚII”

În curs de apariție la editura Nemira, antologia SRSFF  „XENOS. Contact între civilizații”, coordonator Antuza Genescu

„Sigur v-aţi întrebat, măcar o dată, ce-aţi face dacă v-aţi trezi cu un extraterestru în faţă. Dar v-aţi şi dat un răspuns? Dacă nu, va trebui s-o faceţi cât de repede. Începeţi prin a citi aceste întâlniri fabuloase cu extratereştri, puse pe hârtie chiar de către cei care le-au trăit. În realitate? În imaginaţie? Rămâne de văzut...
Nu staţi prea mult pe gânduri. Nu trebuie să ratați astfel de întâlniri! Sunt îndrăzneţe. Şi percutante. Ceilalţi poate că pândesc după colţ şi nu aşteaptă decât să faceți un singur pas greşit.

Fie că-i numiţi „extratereştri”, fie că le spuneţi doar „ei”, fie că nu le daţi un nume, din teamă că simpla lui rostire i-ar îndepărta prea devreme sau ar fi exact semnalul de începere a invaziei, atingerea lor tot o veţi resimţi cândva. Iar pentru asta trebuie să fiţi pregătiţi. Vă ajută autorii aleși pe sprânceană: Liviu Radu, Aurel Cărășel, Cristian Teodorescu, Daniel Haiduc, Diana Alzner, Ioana Vișan, George Lazăr, Mihai Liviu Goga, Ștefana Czeller.”