Întrunirea cenaclului ProspectArt a avut loc luni 12 iulie 2010, la ora 18.00, la Observatorul Astronomic Municipal “Amiral Vasile Urseanu” din bulevardul Lascăr Catargiu nr.21 (fost Ana Ipătescu), Bucureşti.
Au participat 22 de persoane, ceea ce pentru mijlocul lunii iulie, tradițional dedicată vacanței și concediilor, reprezintă o audiență peste așteptări.
Următoarea întrunire va avea loc vineri 30 iulie, ora 17.00 la Centrul Cultural Calderon, str.Jean Louis Calderon nr.39, sector 1.
O savuroasă cronică a întrunirii poate fi citită aici : http://www.srsff.ro/2555/cu-strabunicii-la-prospectart/
Mihail Grămescu a citit povestirile "O ipoteză neortodoxă", "Misiune extraterestră","Cîntecul libelungilor".
Dănuț Ungureanu citind textul său, "Malawi, cu capitala la Zomba"
iar Cristian Tamaș a citit povestirea "Codemus" de Tor Age Bringsvaerd, traducere Ion Doru Brana.
Bebe, Laura, Lucian, Cristi, Dănuț, Sorin, Feri, Kati, Corina, Silvana (din stînga, sens orar)
Dănuț acordînd binecuvîntarea, Cristi privind dubitativ spre fotograf
Cristi, Feri, Kati, Corina (din stînga, sens orar)
Alexandru, Simona, Luciana, Eugen, Catia (din stînga spre dreapta)
Kati, Costin, Corina (de la stînga la dreapta)
Alexandru și Simona
Dănuț, Feri, Kati, Costin (de la stînga la dreapta)
Cristi într-o postură degajată
Laura cu o fermecătoare alură pariziană
Catia , Mihnea
Bogdan
Bebe, Laura
Aripa tînără a ProspectArt-ului
Silvana
Mihnea
La ProspectArt sînt aşteptaţi şi bineveniţi toţi iubitorii de science fiction şi fantasy, scriitori şi fani deopotrivă.
ProspectArt este o iniţiativă a Societăţii Române de Science-Fiction şi Fantasy, care îşi propune astfel, să descopere şi să pregătească viitoarele generaţii de scriitori sau teoreticieni ai mişcării SF.
Site-ul Societății Române de Science Fiction și Fantasy este accesabil la adresa : www.srsff.ro
ProspectArt este locul unde sînt aşteptaţi toţi cei care se simt atraşi de fenomenul SF&F românesc, tinerii autori care doresc îndrumare şi ajutor , iubitorii de SF&F, fani şi profesionişti pentru ca împreună să contribuim la renaşterea şi dezvoltarea acestei arte în România.
Înfiinţat în 1985, la Casa de Cultură a sectorului 5 din Bucureşti, din iniţiativa lui Cristian Tudor Popescu, cenaclul ProspectArt a funcționat din primăvara anului 1986 la Observatorul Astronomic Municipal și a reunit o serie de nume importante ale sefeului românesc din acea vreme, dintre care amintim pe : Dănuţ Ungureanu, Mihai Grămescu, Ștefan Ghidoveanu, Mihai-Dan Pavelescu, Marian Truţă, Cristian-Mihail Teodorescu, Cristian Tamaş, Cristian Lăzărescu, Sorin Ştefănescu, Mihnea Columbeanu, Valerian Stoicescu, Faur Agachi, Carol Czedly, Dorin Mera, Valentin Dragu, Sorin Camner, Costi Gurgu, Marina Nicolaev, Constandina Paligora.
Cenaclul ProspectArt a fost și este unul din polii activi ai sefeului românesc, prin el lansîndu-se o serie de scriitori, traducători şi critici de valoare.
Ca dovadă sunt premiile câştigate de membrii săi la Convenţiile anuale sau la diferite concursuri: Premiul pentru schiţă la Convenţia Naţională 1986 şi Premiul Uniunii Scriitorilor 1987 pentru Marian Truţă, Premiul pentru povestire 1987 pentru Cristian M. Teodorescu, pentru Premiul Special al Juriului pentru nuvelă 1986 pentru Mihnea Columbeanu, Premiul pentru Nuvelă 1986, Premiul pentru eseu 1986, pentru Cristian Tudor Popescu, Premiul congresului European de Anticipaţie (Montpellier, 1987) pentru Cristian Tudor Popescu, Premiile Helion sau Henri Coandă câştigate de Dănuţ Ungureanu, Cristian Lăzărescu, premiul pentru traducere 1987 câştigat de Mihai Dan Pavelescu, premiile obținute de Mihail Grămescu și Costi Gurgu.
Why Your Photographer Charges Their Prices
Acum 3 ani
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu