11.07.2010

PROSPECTART, LUNI 12 IULIE 2010, ÎNCEPÎND CU ORA 17.30, OBSERVATORUL ASTRONOMIC MUNICIPAL

Întrunirea cenaclului ProspectArt are loc luni 12 iulie 2010, începînd cu ora 17.30, la Observatorul Astronomic Municipal “Amiral Vasile Urseanu” din bulevardul Lascăr Catargiu nr.21 (fost Ana Ipătescu), Bucureşti.

Vor citi proză :
Mihail Grămescu - "O ipoteză neortodoxă"

Dănuț Ungureanu - "Malawi, cu capitala la Zomba"

iar Cristian Tamaș va citi traducerea proprie a textului "Funnyway" de Serge Brussolo


Sunt aşteptaţi şi bineveniţi toţi iubitorii de science fiction şi fantasy, scriitori şi fani deopotrivă.

ProspectArt este o iniţiativă a Societăţii Române de Science-Fiction şi Fantasy, care îşi propune astfel, să descopere şi să pregătească viitoarele generaţii de scriitori sau teoreticieni ai mişcării SF.
Site-ul Societății Române de Science Fiction și Fantasy este accesabil la adresa : www.srsff.ro
Sunt aşteptaţi şi invitaţi să participe la şedinţele cenaclului, toţi cei care se simt atraşi de fenomenul SF&F românesc, tinerii autori care doresc îndrumare şi ajutor , iubitorii de SF&F, fani şi profesionişti pentru ca împreună să contribuim la renaşterea şi dezvoltarea acestei arte în România.

Înfiinţat în 1986, la Casa de Cultură a sectorului 4 din Bucureşti, din iniţiativa lui Cristian Tudor Popescu, cenaclul ProspectArt a funcționat din primăvara anului 1986 la Observatorul Astronomic și a reunit o serie de nume importante ale sefeului românesc din acea vreme, dintre care amintim pe : Dănuţ Ungureanu, Mihai Grămescu, Cristian-Mihail Teodorescu, Cristian Tamaş, Marian Truţă, Cristian Lăzărescu, Mihai-Dan Pavelescu, Sorin Ştefănescu, Mihnea Columbeanu, Valerian Stoicescu, Faur Agachi, Carol Czedly, Dorin Mera, Valentin Dragu, Sorin Camner, Costi Gurgu, Marina Nicolaev, Constandina Paligora.

Cenaclul ProspectArt a fost și este unul din polii activi ai sefeului românesc, prin el lansîndu-se o serie de scriitori, traducători şi critici de valoare.
Ca dovadă sunt premiile câştigate de membrii săi la Convenţiile anuale sau la diferite concursuri: Premiul pentru schiţă la Convenţia Naţională 1986 şi Premiul Uniunii Scriitorilor 1987 pentru Marian Truţă, Premiul pentru povestire 1987 pentru Cristian M. Teodorescu, pentru Premiul Special al Juriului pentru nuvelă 1986 pentru Mihnea Columbeanu, Premiul pentru Nuvelă 1986, Premiul pentru eseu 1986, pentru Cristian Tudor Popescu, Premiul congresului European de Anticipaţie (Montpellier, 1987) pentru Cristian Tudor Popescu, Premiile Helion sau Henri Coandă câştigate de Dănuţ Ungureanu, Cristian Lăzărescu, premiul pentru traducere 1987 câştigat de Mihai Dan Pavelescu, premiile obținute de Mihail Grămescu și Costi Gurgu.

Niciun comentariu: