Joi după-amiaza (28 mai),pe cînd la Bucuresti colegii mei se pregăteau să deschidă a doua şedinţă de cenaclu, am avut deosebita plăcere să beau o cafea în dulcele tîrg al Ieşilor cu George Ceauşu.Am să preiau,pentru început,prezentarea din "Dicţionar
SF",via wikiSF:
George Ceauşu:născut în data de 22.08.1954 la Hîrşova,judeţul Constanţa ; Absolvent al Facultăţii de Matematică (secţia informatică)a Universităţii Al.I.Cuza din Iaşi şi al Facultăţii de Filosofie din cadrul aceleiaşi Universităţi.
Cercetător ştiinţific asociat al Institutului Naţional de Inventică, membru al Societăţii Române de Sisteme Fuzzy şi al Uniunii Balcanice de Sisteme Fuzzy,membru al World SF Writers Association.
Scriitor,eseist,critic,publicist,redactor,animator,organizator SF.Volume publicate:"Înstelata aventură" (Ed. Junimea, 1988);proză, în 9 antologii apărute în intervalul 1982-1992.
A publicat în Dialog, Opinia studenţească, Viaţa Politehnicii, Convorbiri literare, Cronica, Timpul, Evenimentul, Independentul, Opinia, Ateneu, Hyperion, SLAST, Luceafărul,Ştiinţa şi Tehnică, Jurnalul SF, Almanahul Anticipaţia, CPSF Anticipaţia, ArtPanorama, Vatra, Helion, Gazeta de Transilvania, Georgia Journal (SUA).
În calitate de redactor, a activat la Dialog (1975-1980), Fantastic Magazin (1982), Holograma (1983), Spaţii enigmatice (1990), Super-Detectiv (1990), Argonaut (1983-1988).În cadrul revistei Bursa de Est, începînd din octombrie 1992, realizeaza QI, primul supliment săptămînal de SF din România; este redactor la Jurnalul SF în secvenţa de numere 1-100(1992-1994)şi,din noiembrie 1994, redactor al suplimentului
săptămînal Supernova.
Împreună cu Vlad Frânghiu şi Lucian Merişca a realizat emisiunea duminicală Quasar SF de la TVR Iasi (1992);cu Vlad Frânghiu a realizat emisiunea Galaxia SF de la Tele M(1990-1992),prima de acest gen din ţară prezentată la un studio TV particular; de asemenea, a colaborat cu secvenţe de actualitate şi conversaţionale la posturile TV naţionale şi zonale. Activitatea radiofonică a cuprins colaborarea sistematica la Radio România Tineret, Radio Iaşi şi sporadic la posturi locale din Craiova, Focşani, Galaţi, Brăila, Botoşani. La Studioul TV Electron M-Bit a realizat împreună cu Cristina Constantin,în intervalul iulie 1997-septembrie 1998, emisiunea Explorări în enigmatic, dedicată ficţiunii ştiintifice/artistice şi CNI-urilor.
Despre întîlnire: A fost extrem de interesantă, am găsit puncte comune de vedere, considerăm că o colaborare între grupul de la Cenaclul Quasar şi SRSFF este perfect posibilă şi dezirabilă,în incercarea de coagulare a mişcării SF din România. Am discutat despre eventualele schimburi literare între grupurile noastre. Despre calitatea literaturii SF de la noi, despre criteriul cantitativ şi calitativ, etc.
Domnul George Ceauşu si-a manifestat disponibilitatea de a fi prezent la următoarea şedinţă de cenaclu ProspectArt, ce va avea loc joi 25 iunie. Deasemenei,cu ocazia acelei întruniri,dînsul doreşte să citeasca un eseu pe care sperăm sa-l şi avem spre publicare în 2 săptămîni.
Mulţumim mult şi aşteptăm cu interes viitoarele noastre colaborări.
4 comentarii:
Nu se poateeee. Chiar pe 25? Sunt de gardă...
Dar de ce nu puneti zilele de cenaclu,vinerea? In felul acesta ma pot invoi de la munca doar o zi nu doua! si nu numai eu sunt in aceasta situatie!
Cred ca ar fi si mai benefic pentru discutarea textelor fara sabia timpului deasupra capului,parerea mea obiectiva!
Pentru ca vineri dupa amiaza lumea pleaca in week-end. Si n-am mai avea martori! Nu ne gandisem ca tu ai putea fi dezavantajat, ne pare rau. Deasemenea, pentru ca ora 22 nu este o sabie.
AAAAA, sa nu uit, pentru ca atunci avem permisiunea celor de la Observator.
La naiba!Chiar si cu ore peste program mi-e dificil sa-mi iau liber!
Trimiteți un comentariu