29.05.2009

THE DARK TOWER : THE GUNSLINGER, THE FALL OF HYPERION , A STORM OF SWORDS


STEPHEN KING - "TURNUL ÎNTUNECAT : PISTOLARUL"(The Dark Tower: The Gunslinger,1982)
Traducere : Mircea Pricăjan (membru SRSFF)
Redactor : Ioana Stănescu (Jen)
Primul volum al seriei "Turnul întunecat" este în curs de apariţie la editura Nemira şi va fi lansat la Bookfest 2009 ce se desfăşoară între 17 şi 21 iunie.
Romanul a fost inspirat de poemul "Childe Roland to the Dark Tower Came" de Robert Browning,citit de Stephen King pe cînd era student în anul II la Universitatea Maine.
Cele cinci părţi constitutive ale "Pistolarului" au fost publicate mai întîi în "Magazine of Fantasy and Science Fiction":
"The Gunslinger" (oct.1978)
"The Way Station" (apr.1980)
"The Oracle and the Mountains" (feb.1981)
"The Slow Mutants" (iul.1981)
"The Gunslinger and the Dark Man" (nov.1981)
Prima ediţie a apărut în 1982 la Donald M. Grant,Publisher,Inc.În 1988,editura Plume a lansat versiunea trade paperback.În 2003,Stephen King a revizuit şi adăugit romanul cu 35 de pagini.
Următoarele volume ale seriei "Turnul Întunecat" sînt :
The Dark Tower II: The Drawing of the Three (1987)
The Dark Tower III: The Waste Lands (1991)
The Dark Tower IV: Wizard and Glass (1997)
The Dark Tower V: Wolves of the Calla (2003)
The Dark Tower VI: Song of Susannah (2004)
The Dark Tower VII: The Dark Tower (2004)


DAN SIMMONS - "CĂDEREA LUI HYPERION"(The Fall of Hyperion,1990),două volume
Extrem de repede după lansarea primei părţi al seriei Hyperion Cantos,"Hyperion",
se pregăteşte de lansare cea de a doua parte "The Fall of Hyperion".
Traducerea : Mihai Dan Pavelescu (membru SRSFF)
Colecţia: Nautilus SF
Număr de pagini: 912
Număr de volume: 2
ISBN: 978-606-8073-19-4
Format: Buzunar 107x178 mm
Apariţie: Iunie 2009
Premiile Locus, SF Chronicle, British SF şi Seiun
Finalist al premiilor Hugo şi Nebula
Prezentarea editurii :
"Volumul II:Pe planeta Hyperion misterioasele Cripte ale Timpului se deschid. Iar când secretele pe care la conţin vor ieşi la iveală, nimic – absolut nimic, absolut nicăieri în univers! – nu va mai fi la fel niciodată..."
„Alături de primul volum al seriei, Căderea lui Hyperion întregeşte o capodoperă science fiction, la un nivel literar atins arareori. Stephen King a spus-o cel mai bine şi nu pot decât să fiu de acord: «RĂMÂN MUT ÎN FAŢA LUI DAN SIMMONS».”- JOHN CLUTE
„O serie care oferă cu adevărat din toate: science-fiction, poezie, dragoste, sex, război, intrigă şi politică. La sfârşit nu poţi să nu te întrebi ce înseamnă de fapt «uman».” - School Library Journal
„Science-fiction la cel mai înalt nivel,… un roman de referinţă.” - Isaac Asimov’s Science Fiction Magazine



George R.R.Martin – „Iureşul Sabiilor”(A Storm of Swords),
3 volume - în curs de apariţie la editura Nemira
Traducere de:Laura Bocancios
Colecţia: Nautilus SF
ISBN: 978-606-92091-9-6
Număr de pagini: 1784
Număr de volume: 3;
Format:107x178
Apariţie: iunie 2009
Prezentarea editurii:
"Dintre cei cinci rivali pentru putere, unul este mort, altul căzut în dizgraţie, dar războaiele continuă să se dezlănţuie cu furie, în timp ce alianţele se fac şi se desfac. Joffrey ocupă Tronul de Fier, stăpânitor neliniştit al Celor Şapte Regate, duşmanul său cel mai înverşunat, Lordul Stannis, e înfrânt şi dezonorat, iar tânărul Robb încă domneşte peste Nord din fortăreaţa Riverrun. Între timp, Daenerys, regina exilată şi stăpâna ultimilor trei dragoni, străbate continentul scăldat în sânge. În vreme ce forţele rivale pun la cale confruntarea finală, o armată de creaturi barbare soseşte de la capătul lumii civilizate, însoţită de oastea morţilor-vii, ale căror stârvuri însufleţite sunt de nestăvilit. Nimeni nu-şi va găsi odihna până când Cele Şapte Regate nu vor izbucni într-un iureş al săbiilor.„Întotdeauna aştept perfecţiunea de la George R.R. Martin, iar el nu mă dezamăgeşte niciodată”Robert Jordan„Al treilea volum din saga care a debutat cu Urzeala tronurilor şi a continuat în Încleştarea regilor este unul dintre cele mai sclipitoare exemple de fantasy contemporan. Complexitatea personajelor ne condamnă să devorăm această imensitate pagină cu pagină, căci Martin, asemenea lui Tolkien sau Jordan, ne obligă să ne pese de soarta lor.”Publishers Weekly „Martin împlineşte din plin promisiunile primelor volume şi continuă o serie fantasy destinată să ajungă una dintre cele mai bune din toate timpurile.”- "The Denver Post"

Niciun comentariu: