"
O poveste hazlieRomanul „De la Pământ la Lună“, de Jules Verne, va fi distribuit mâine, miercuri 14 aprilie împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei.
Scriere de ficţiune în care umorul este unul dintre ingredientele cele mai importante puse în joc de cunoscutul prozator francez, romanul a venit în întâmpinarea interesului contemporanilor pentru limitele ştiinţei.
„De la Pământ la Lună" ne invită să descoperim
drumul imaginar spre astrul selenar, către care se îndreaptă, într-un obuz uriaş,
trei aventurieri care seamănă şi cu Phileas Fogg, şi cu celebrul căpitan Nemo.
O poveste hazlie, cu idei trăsnite şi răsturnări de situaţii, în tradiţia romanului de aventuri.
Impey Barbicane este un visător care se ambiţionează să construiască un tun cu ajutorul căruia să trimită un proiectil pe Lună. Michel Ardan, un aventurier francez,
vrea să proiecteze o capsulă la bordul căreia să se îmbarce pentru a călători tot spre astrul selenar.
De la aceste
aspiraţii, fantasmagorice, la sfârşitul secolului al XIX-lea, încep aventurile din cel de-al treilea roman scris de Jules Verne. Trei viteji încrezători în puterea ştiinţei se lansează în spaţiul cosmic.
Şi, pentru că este un scriitor care stăpâneşte arta suspansului, celebrul prozator francez ne povesteşte că,
după ce a devenit invizibilă pentru cei rămaşi pe Pământ, vreme de câteva zile, capsula buclucaşă a apărut pe orbita Lunii".
.
Hazlie și buclucașă chestie, pă bune !!!
"Dincolo de lumea oamenilorRomanele „Omul invizibil“ şi „Războiul lumilor“ vor fi distribuite într-un singur volum, joi 15 aprilie împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei.
Intrate în canonul literaturii clasice, cele două opere de ficţiune ale scriitorului britanic Herbert George Wells au rezistat la proba timpului, iar farmecul lor nu s-a estompat nicicând,
aprinzând imaginaţia scriitorilor şi, mai târziu, a cineaştilor.
Mesajul comun al celor două romane este sugerat chiar în paragraful cu care începe „Războiul lumilor": „
Nimeni n-ar fi crezut, în ultimii douăzeci de ani ai secolului al nouăsprezecelea, că lumea aceasta era observată cu atenţie de nişte inteligenţe superioare celei a omului şi totuşi la fel de ucigătoare ca a lui."
Un citat după ureche, în ton cu perlele si panseuri a la Gîgă, precum și alte cogitații adînci, copiate parcă de pe site-ul "referate.ro" !
Citatul corect este :
"
Nimeni n-ar fi crezut, în ultimii ani ai secolului al XIX-lea, că inteligențe mai puternice decît cele omenești, deși la fel de muritoare, cercetau cu pătrundere și atenție lumea noastră, și că în timp ce se preocupau de diferitele lor treburi, oamenii erau urmăriți și examinați, poate tot atît de minuțios cum, la microscop, un om examinează vietățile efemere care mișună și se înmulțesc într-o picătură de apă." - traducere de Mihu Dragomir și C.Vonghizas
"Literatura SF a lui H. G. Wells
Două dintre cele mai cunoscute cărţi ale scriitorului englez H.G. Wells (1866 - 1946), „Omul invizibil“ şi „Războiul lumilor“, vor fi vândute săptămâna viitoare, într-un singur volum, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei.
Nuvela „Omul invizibil", publicată prima oară în anul 1897,
vorbeşte despre un tânăr om de ştiinţă care trebuie să trăiască în iadul personal creat prin propriile experimente, fără remuşcări, fără a se gândi la consecinţe. Protagonistul este condamnat fie să ducă o viaţă departe de oameni, fără să poată comunica, fie să se deghizeze, să-şi ascundă trupul invizibil în spatele unor măşti şi haine care să-l facă perceptibil pentru semenii săi.
Romanul „Războiul lumilor" (1898) descrie panica isterică a cetăţenilor americani care ascultaseră adaptarea radiofonică a unui text de Orson Wells şi au crezut că se confruntă cu o invazie adevărată a Pământului de către marţieni."
.
Așa cum au remarcat și alți bloggeri și internauți, nu pot decît să remarc și eu :
GENIIIIAAAALLLL !
"Panica isterică"...de ce nu, "isteria panicoasă" ?...."cetățeni americani" în "romanul Războiul lumilor"... "un text de Orson
Wells" (
Wells, evident și nu Welles,
pencă se știe că Orson Wells a scris textu ală cu monștrii aia unde juca și Tom Cruise, nu ? )
Deci, ăăă, fraaate (sau faaatăăă), efectiv "invazie adevarată", că ăia nu se joacă fraaate ! Cine nu se joacă ? Păi cum cine ? Panicoșii ăia isterici, nu ?
Ie asta cultură, bă nene ?
Ieste, auzi aicișea ce pă bune le zice :
"Pentru a-și ascunde ”handicapul”, Griffin, devenit ”omul invizibil”, își învelește corpul cu feși, se îmbracă cu haine lungi și poartă mereu ceva pe cap.
Astfel, înnebunește de furie căci nu mai poate deveni un om normal și e condamnat să rămînă invizibil..."Supertare, marfă de marfă, cum le vede gagiu sau gagica da scris ceva așa mișto !!!"Cînd aparatul se deschide, din el ies ființe extraterestre, descrise ca fiind de dimensiunea unor urși, dar avînd opt membre.
La scurt timp după aterizarea cilindrului pe Pămînt pentru a se proteja, naratorul se refugiază într-un buncăr."Beton, băhh nene, ie popular dă tot, chiar înțelegi cum devine faza, nu ie scorțos, e rupt dăn realitate...
Aștia da scris așaceva ie fani și e chiar mai mult... e chiar cititori sf !
Și io sînt cititor sf, da ăștia dă clasă, fraaate !Păi poci ca sa nu le cumpăr ?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu