15.11.2008

TRITONIC & NEMIRA : VIITOARE APARIŢII FANTASY ŞI UN JUVENILE SCIENCE FICTION



"Blocul câş" - Liviu Radu
volumul doi al seriei Waldemar
Colecţia SFFH,editura Tritonic
ISBN: 978-973-733-288-2
"Acest al doilea romanţ al lui Waldemar, "Blocul câş", poate fi considerat un punct de turnură pentru romanul românesc(şi nu numai)de fantasy.
Această carte, fără a urmări o reţetă anume, doar consolidînd un univers fantastic neaoş, de la buni străbuni, cum s-ar spune, are tot ce-i trebuie – de la idee la livrare şi până la grozava împletire a elementelor reale/ virtuale/ ireale.
Nu exagerez cu nimic dacă spun că acest roman te ţine cu sufletul la gură şi cu gura pînă la urechi. În această ordine sau nu neapărat."




"Războiul reginelor" - Oana Stoica-Mujea
Colecţia SFFH - fantasy
Format : 14×20,5cm
Oana Stoica Mujea a debutat în anul 2005,cu romanul „ Stăpînul - Răpirea zeilor”.

Naraţiunea din "Războiul reginelor" se poate rezuma prin sinopsisul oferit de editură :"Satul Żiar’ fusese căminul Yassunei până în momentul în care sătenii vor să o prindă şi să o ucidă. Tânăra realizează că toată viaţa ei a fost diferită, iar secretele originilor ei încep să iasă la iveală. După ce află că este o elfă, tânăra se salvează şi îşi începe drumul în căutarea propriei identităţi şi a familiei sale.
Romanul devine o călătorie iniţiatică în care va primi ajutor din partea conducătorilor diferitelor ţinuturi de care ea nu auzise până în acel moment: pitici, zâne, elpizi, sperieni, şi alte personaje fantastice.

Scriitura este una care debordează de imaginaţia specifică literaturii fantasy, autoarea realizând de la zero o altă lume, cu problemele şi bucuriile ei, cu personaje complexe şi diverse, cu obiceiuri şi pendulări între normalul şi ciudăţeniile acesteia. Aşa se face că atunci când ridici ochii din paginile romanului, trebuie să te reobişnuieşti cu „normalul” şi lumea în care trăiai înainte de a deschide filele acestei cărţi."



"Pendragon, neguţătorul morţii" - D.J.MacHale
editura Nemira
Nr. pagini: 576
Format: Buzunar, 107 x 178 mm


"Jumper. Oriunde,Oricînd" - Steven Gould
Traducere de Alexandra Dănilă
Colecţia Junior,editura Nemira
ISBN:978-973-143-258-8
Număr pagini:584

Niciun comentariu: