07.04.2009

BABYLON BABIES, THE MEMORY OF EARTH, NOVA SWING

Maurice G. Dantec - "Babylon Babies"
PREŢ: 36.95 RON
COLECŢIE: BIBLIOTECA POLIROM.Proza XXI
DOMENIU: Literatura SF
ISBN: 978-973-46-1355-7
DATA APARIŢIEI : Aprilie2009
NUMĂR PAGINI: 528
FORMAT: 130x200
Traducere din limba franceză şi note de Rita Chirian

Postfaţa de Alexandru Matei
„Roman-cult în Franţa, Babylon Babies (1999) este o dare de seamă asupra unui secol XXI dezorientat, haotic, în pragul apocalipsei. Acţiunea are loc în 2013, iar mercenarul filozof Toorop, care tocmai şi-a pierdut slujba, primeşte din partea lui Romanenko, un colonel rus cu multiple legături cu mafia, o sarcină care îl decepţionează la început, dar care se dovedeşte extrem de primejdioasă: să însoţească pînă în Canada o tînără numită Marie Zorn. Lucrurile se complică atunci cînd Marie dă semne că suferă de schizofrenie, iar Toorop realizează că fata nu este o fiinţă obişnuită, ci purtătoarea unui nou virus artificial şi gazda unui embrion mutant, creat de o sectă americană al cărei ţel e conceperea unui nou Mesia şi dezvoltarea unei populaţii modificate genetic. Explorînd simbioza om-maşină şi limitele conştiinţei, brodînd pe marginea profeţiilor lui Nietzsche despre depăşirea condiţiei umane, Babylon Babies este o carte uimitoare şi captivantă, care îi asigură lui Dantec un loc în rîndul vizionarilor moderni.”
„Babylon Babies este o carte cult – ciudată, psihedelică, cyberpunk, ne povesteşte cum lumea nu încetează să se complice şi că în faţa unei asemenea provocări literatura nu trebuie să ramînă nepăsătoare.” (Lire)

„Înţesată de acronime şi referinţe de cultura populară, Babylon Babies este un intens şi labirintic periplu literar.” (Publishers Weekly)

„Ceea ce îţi stăruie în minte după lectură este mai ales viziunea lui Dantec asupra societăţilor din viitorul apropiat, care transgresează noţiunea de stat, trib sau sectă.” (New York Times Book Review)

In curs de aparitie la editura Nemira,colectia Nautilus SF :
Orson Scott Card – „Amintirea Pămîntului”(Memory of Earth,1992)

(primul volum din „Întoarcerea acasă”)The Homecoming Saga :

The Memory of Earth (1992)
The Call of Earth (1992)
The Ships of Earth (1994)
Earthfall (1995)
Earthborn (1995)


La editura Tritonic a aparut :
M.John Harrison – „Nova Swing”
Colecţia: SFFH
Categoria: Science fiction
ISBN: 978-973-733-271-4,
Format: 10x18 cm,256 pag.

Prezentarea editurii:
"Mari nave de turism navighează din stea în stea. Totul este la îndemînă, totul poate fi cumpărat. Poţi să-ţi cumperi un trup nou, poţi să-ţi cumperi o nouă identitate. Poţi să fii orice iţi doreşti să fii – numai nu în zona interzisă din Saudade, unde în urmă cu o generaţie, părţi din Traseul Kefahuchi au început să se prăbuşească. Si din care ies la iveală artefacte inexplicabile care pot cauza boli şi schimbări. Un întreg departament al poliţiei locale există doar pentru a le opri din a fi aduse în oraş de către aventurieri, entradistas şi de cei cunoscuţi sub numele de agenţi de turism, profitori care îşi închipuie că se pot descurca cu fenomenele fizice denaturate din zona interzisă, zona în care alegerile şi dorinţele nu-şi mai au locul.”

Un comentariu:

voicunike spunea...

Comandata+expediata,daca este asa cum vreau eu simbata e la citit! Mersi pentru link!