20.12.2008

ZIUA ÎN CARE PĂMÎNTUL CONTINUA SA EXISTE

href="http://3.bp.blogspot.com/_d70o0QbCQYg/SU1BQO8bUWI/AAAAAAAAA1M/-Nz43Xrv_WM/s1600-h/Day+the+Earth+stood+still+1.jpg">
Courtesy:Fox Searchlight Pictures
Data lansării: 12 Decembrie 2008
Gen: SF
Durata: 121 min
Regizor :Scott Derrickson
Scenarist: David Scarpa(pe baza scenariului creat de Edmund H.North în 1951 pe baza povestirii lui Harry Bates,"Farewell to the Master",1940)
Cu: Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Kathy Bates, J. Smith.
Costume: Tish Monaghan
Coloana sonora: Tyler Bates
Produs de: Fox Searchlight Pictures
Site oficial: The Day the Earth Stood Still

Ziua fuse 12.12. dar fuse şi se duse...ca şi cum nu fuse,iar Pămîntul nu se opri :)

Scenariştii nu mai au idei,regizorii nu mai au viziuni (e atît de greu şi de complicat să citeşti SF contemporan) şi preferă remake-urile... după filme din 1951,de exemplu,pentru că de data asta filmul lui Robert Wise,„The Day the Earth Stood Still” este cel care a fost parazitat.

Filmul din 1951,clasic al genului SF a primit un Glob de aur pentru “cel mai bun film care promovează înţelegerea între oameni”. Chiar dacă versiunea prezentă are acelaşi punct de plecare ca originalul (sosirea unui extraterestru pentru a avertiza umanitatea),produsul actual abundă bineînţeles în efecte vizuale iar ca teză are un mesaj simplist-ecologist a la Captain Planet.

În 1951, extraterestrul KLAATU avertiza oamenii despre pericolul bombei atomice.
În interpretarea lui Keanu Reeves (robotic-bolovănos), fiinţa venită de aiurea atrage atenţia asupra distrugerii mediului înconjurător ("Nothing ever truly dies. The universe wastes nothing. Everything is simply transformed.").
Super tare,nene,marfă,belea !:))
De-a dreptul genial,nu-i aşa,îţi dă angoase metafizice,o asemenea profunzime!

Personajul lui Keanu Reeves,nu mai este un ambasador intergalactic ci un eco-terorist
supărat foc pe umanitate,care se pare că are o problemă : pur şi simplu se încăpăţînează să existe !
Mai ales în dauna unor complexe şi delicate ecosisteme care sunt realmente o raritate în univers iar speciile extraterestre nu pot pur şi simplu să-şi permită să nu intervină cînd noi dăm dracului Pămîntul.


Personajul Klaatu este în interpretarea lui Keanu Reeves un automat incapabil de orice empatie faţă de umanitate,de minima răbdare faţă de "semenii întru raţiune".
E de fapt un invadator hotărît să stîrpească infama specie parazită,H.Sapiens de pe faţa viitorului Paradis Verde.

Mă întreb de ce a fost nevoie să se utilizeze scenariul şi titlul unui film onorabil,cînd piaţa americană abundă de comics-uri imbecile care ar fi putut să fi reprezentat scheletul exhibării de explozii,bubuieli,lumini,artificii şi vînzoleli.
href="http://3.bp.blogspot.com/_d70o0QbCQYg/SU1LQOHLSSI/AAAAAAAAA1c/01-J5Cw5xmU/s1600-h/Day_the_Earth_Stood_Still_1951.jpg">
Aşa că vă puteţi lipsi fără nici un regret de mersul pe la vreun multiplex şi poate veţi avea şansa vreodată să vedeţi originalul.

6 comentarii:

Anonim spunea...

iarna asta a fost destul de slaba in filme sci-fi, nu ca nu ar fi fost, ci ca sunt prea proaste...

iar parerile despre interpretarea domnului "Briza de deasupra muntilor" sunt mai mult decat negative, si prin urmare nici remake-ul nu e asa de fericit...pacat...parca marii regizori s-au dat la fund si nu mai sunt in stare sa produca nimic de calitate

Anonim spunea...

Stand still se traduce prin "nemiscat". Prin urmare, revino, rogu-te, la titlul anterior :)

Sorin Camner spunea...

Nemiscat, dar si neschimbat. Nu s-a oprit nimic, Klaatu ne lasa sa traim, oare ce o insemna asta. As putea sa pun titlul original, pentru a nu mai fi dispute. Chestia asta cu oprirea ma deranjeaza pe mine.

Anonim spunea...

Ar mai fi o solutie, atunic. Ziua in care si-a tinut respiratia.

Sorin Camner spunea...

REVINO SE SCRIE REVIN-O. STILL ESTE CONTINUU. HAI S-O LASAM BALTA. DACA-MI ARATI RESPIRATIA IN THE DAY THE EARTH STOOD STILL, O S-O GASESC SI EU IN STILL ALIVE AND WELL.

Anonim spunea...

Hmm... ce cauta cratima aia acolo? Cadou de Craciun? Ai glumit, nu-i asa?