19.12.2008

SMS-URI PENTRU EXTRATEREŞTRI

href="http://1.bp.blogspot.com/_d70o0QbCQYg/SU0DHoTn2YI/AAAAAAAAAz8/v3T-dkYgck0/s1600-h/alien+pic+1.jpg">

Trimiteţi gratuit SMS-uri extratereştrilor !

Prin intermediul unui site-ului SentForever.com, care foloseşte staţia de transmisie prin satelit a British Telecom, informează ediţia online a cotidianului Daily Telegraph.
Acest proiect de comunicare a fost iniţiat în speranţa că forme extraterestre de viaţă vor intercepta mesajele trimise şi vor veni să descopere Pământul.
href="http://2.bp.blogspot.com/_d70o0QbCQYg/SUv-6SQ3o8I/AAAAAAAAAzc/g3I2k4hsXkE/s1600-h/alien_beach.jpg">
SMS-urile sunt trimise în Univers prin intermediul undelor radio, folosind staţia de transmisie prin satelit a British Telecom din Goonhilly (Cornwall).


"Mulţi oameni cred că nu suntem singuri în Univers. Cele mai frecvente mesaje pe care ei le trimit în spaţiu sunt de tipul «Sunt aici şi sunt pregătit» sau «Aştept să fiu contactat»", a povestit Chris Thomason, unul dintre fondatorii website-ului SentForever.com.

Vizitatorii site-ului pot posta mesaje gratuit, dar cei care vor un certificat care să ateste transmiterea în spaţiu, trebuie să plătească 10,58 de euro.


"În spaţiu, undele radio călătoresc până când ating un corp solid, cum ar fi o stea sau o planetă. Spectrul undelor radio devine tot mai extins odată cu distanţa, aşa că dacă o planetă dintr-o galaxie se află pe aceeaşi undă, semnalele vor călători până la ea", se spune pe site.
Tot în cursul acestui an, reţeaua de socializare Bebo a iniţiat transmiterea a 500 de imagini şi mesaje text în spaţiu, către o planetă cunoscută sub numele de Gliese 581C, despre care cercetătorii cred că ar putea găzdui forme de viaţă.

Încercaţi...poate reuşiţi şi daţi peste unul sociabil şi prietenos ca ăsta :
href="http://1.bp.blogspot.com/_d70o0QbCQYg/SUv_JNmvN7I/AAAAAAAAAzk/dk42V-xOGug/s1600-h/alien+pic+2.bmp">

Niciun comentariu: