14.12.2008

CE MAI CITEŞTE CRISTIAN TUDOR POPESCU ?

Înainte de a deveni poate cel mai popular ziarist al naţiei,Cristian Tudor Popescu (l-am cunoscut în toamna anului 1984,la SOLARIS,cenaclul SF studenţesc)devenise
deja un prozator SF (cu volum publicat în 1987,"Planetarium") cu o certă notorietate în fandomul SF.
Citea enorm în perioada 1984-1990,citea mainstream(ne povestea fascinat şi fascinant despre Sabato,Borges,Vargas Llosa),citea SF,citea eseuri şi studii despre filosofie,
ştiinţă,artă.
Ce mai citeşte acum ?
Poate la fel de mult,dar sigur a citit studiul lui Charles Seife :


Charles Seife -„Zero. Biografia unei idei periculoase.Matematica de la zero. Fizica lui zero”
Editura Humanitas


Lectura: Cristian-Tudor Popescu
Humanitas Multimedia, Ştiinţă / Colecţia: "Ascultă şi învaţă"
Preţ: 90Lei
Preţ online redus: 81Lei

„Clară, instructivă şi povestită cu umor, Zero. Biografia unei idei periculoase este istoria celui mai neobişnuit număr din univers şi a unuia dintre marile paradoxuri ale gîndirii noastre.
Charles Seife ne plimbă pe urmele lui Zero prin matematică şi fizică, de la Pitagora la Einstein, de la descoperirea acestuia în Orient şi lupta dusă pentru a fi acceptat în Europa pana la implicarea lui în înţelegerea misterioaselor găuri negre şi chiar a naşterii universului.
Babilonienii l-au inventat, grecii l-au interzis, hinduşii l-au preamărit, iar biserica s-a folosit de el pentru a scăpa de eretici. Secole de-a rîndul, zero a avut o putere cu iz demonic, dar, odată supus, a devenit cel mai important instrument al matematicii. Astăzi, zero este cauza uneia dintre cele mai mari controverse ştiinţifice ale tuturor timpurilor, născută din dorinţa de a fi formulată o teorie unificatoare, care să explice orice fenomen din univers.”

Niciun comentariu: