20.12.2008

CYBERPUNK



„În vara lui 2005, când poliţia ucraineană a spart uşa apartamentului tânărului student de 22 de ani Dimitri Golubov, l-au găsit pe acesta în bucătărie, în faţa unei friteuze uriaşe în care prăjea zeci de carduri de credit.
Urmărit asiduu de autorităţile ucrainene şi de FBI, hackerul Golubov, cunoscut în lumea internetului sub numele de „Script“, poate fi considerat părintele traficului internaţional cu date de pe carduri de credit, realizat prin intermediul site-ului Carderplanet.com.
De obicei, când autorităţile localizau un hacker, acesta se putea considera ca şi arestat, deoarece durează prea mult să ştergi în mod eficient un hard disk cu date compromiţătoare. Dar, când poliţiştii ucraineni au ridicat echipamentele lui Golubov, au constatat că acestea fuseseră impecabil curăţate. Secretul? Hardurile fuseseră ambalate în carcase speciale, care descărcau un impuls electromagnetic la o simplă apăsare de buton, curăţind astfel orice urmă de date care fuseseră scrise pe ele.
Desigur Golubov nu a putut fi acuzat, prăjitul cardurilor de credit era doar felul său de a-şi prepara cina, remarcă ironic Mikko Hypponen, şeful cercetătorilor de la compania de securitate informatică F-Secure.
După şase luni de anchetă, Dimitri Golubov a fost eliberat din lipsă de probe. Azi, e un politician respectabil, care a înfiinţat Partidul Ucrainean al Internetului şi candidează pentru Parlament".

3 comentarii:

Anonim spunea...

Aha, deci SF-ul e literatura de buna calitate, imi pare rau, dar daca mi se permite, nu am fost niciodata o fana a genului, prefer sa o iau de la capat cu Ionel Teodoreanu decat sa citesc SF, doar ca eu nu imi dau cu parerea despre ce nu am citit. Oricum, am intrat si am vazut.

Sorin Camner spunea...

Asta nu e literatura. E pura realitate. Problema este ca ar fi trebuit sa si intelegi asta.

Anonim spunea...

Eu vorbeam despre cartile pe care le recomanzi, nu despre postul de fata. Nu stiu cui ii e greu sa inteleaga, tinand cont ca ma inviti pe blogul tau tocmai pentru a vedea ce anume citesti tu.