29.01.2010

BLACK COAT PRESS


"La Compagnie des glaces" - G.J.Arnaud (1982)

Dacă "Haikasoru", editura americană condusă de Nick Mamatas este specializată în traducerea unor volume de SF japonez în S.U.A., Black Coat Press este o mică editură din Encino, California înființată în 2003 ca subsidiar al firmei Hollywood Comics (ce reprezintă pe unii dintre cei mai buni scenariști și artiști hollywoodieni) și este axată pe publicarea în engleză a unor texte clasice franțuzești ale literaturii populare, SF-ului, Fantasy-ului, romanului polițist, benzilor desenate și pieselor de teatru.
În 2004, Black Coat Press a fondat o firmă soră, Rivière Blanche, care publică SF franțuzesc în franceză, chiar în Franța.
Back Coat Press are planuri ambițioase pentru editarea programatică a celor mai bune
texte ale SF-ului francez, clasic și contemporan, texte tălmăcite de Brian Stableford, cunoscut autor, eseist și traducător.Editori sînt Jean-Marc și Randy Lofficier.


"Aux Armes d'Ortog" (1960) + "Ortog et les Tenebres" (1969)

Autorii contemporani francezi ce se află în curs de apariție la Black Coat Press sînt
Kurt Steiner (a.k.a. André Ruellan), G.-J. Arnaud, Richard Bessière, André Caroff și P.-J. Hérault.
Sînt planificate noi ediții ale unor volume aparținînd lui Gérard Klein și Michel Jeury.
Peste 25 de volume vor apărea în 2010 la Black Coat Press, un efort deosebit care demonstrează că SF-ul francez are succes în America.


"Un homme chez les microbes"

SF-ul francez contemporan este reprezentat de două culegeri de povestiri de Jean-Claude Dunyach, "Orhideea nopții" și "Hoții tăcerii", "Pacifica", un volum de povestiri de Jean-Marc & Randy Lofficier, romanul lui Xavier Mauméjean, "Liga eroilor" și romanul "Artahe" de Philippe Ward.


"Le peril bleu"

Sînt deja publicate cinci volume de Maurice Renard și șase de J.-H. Rosny Aîné


Alte texte clasice aparținînd autorilor André Couvreur, Henri Falk, Jules Lermina, Gustave Le Rouge, José Moselli, Han Ryner, Jacques Spitz sînt în curs de traducere.

"Navigatorii infinitului"(Les navigateurs de l'infini,1925)-trad.rom. Ion Hobana, 1974, colecția Fantastic Club, editura Albatros




"Voyages très extraordinaires de Saturnin Farandoul dans les 5 ou 6 parties du monde et dans tous les pays connus et même inconnus de M. Jules Verne " -
Albert Robida
(1879)
Denumirea editurii californiene provine de la romanul "Les Habits Noirs" de Paul Féval.

http://www.blackcoatpress.com/

Niciun comentariu: