02.10.2009

SIMPOZIONUL "TENDINŢE ACTUALE ÎN LITERATURA PENTRU COPII ŞI TINERET"


Maine,sîmbătă, 3 octombrie 2009,la ora 13, va avea loc la Muzeul de istorie al oraşului Bucureşti/Palatul Sutu (vizavi de Spitalul Coltea) simpozionul
TENDINŢE ACTUALE ÎN LITERATURA PENTRU COPII ŞI TINERET
organizat de Secţia de literatură pentru copii şi tineret a Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti/Uniunea Scriitorilor din Romania, în cadrul Festivalului CARTE ŞI ARTE, organizat de Asociatia Difuzorilor şi Editorilor – Patronat al Cărţii.

Vor susţine comunicări:
Horia Gârbea, preşedinte ASB/USR
Ion Hobana,preşedintele Secţiei de literatură pentru copii şi tineret a ASB
Alexandru Mironov,membru USR
Liviu Radu,membru USR (si membru SRSFF - Societatea Romana de SF&Fantasy):
"Tendinte actuale in SF si Fantasy"

George Şova, membru al Biroului Secţiei de literatură pentru copii şi tineret a ASB
Un prilej bun pentru a discuta titulatura acestei sectii a ASB -"literatură pentru copii şi tineret",de sorginte stalinista si Premiul USR pe 2009 pentru aceasta categorie !
Adica,romanul "Calatoria lui Vlad pe celalalt tarim" de Sinziana Popescu,o naratiune cu "moroi",catalogata de editura care a lansat capodopera drept "fantasy autohton" !
Am ales deliberat imagini ale celebrarii Saptaminii Spatiului 2009 pentru un simpozion care ar trebui sa identifice (e si foarte greu,de altfel :) spiritul vremurilor ! Si acesta nu este vreun Harry Potter mioritic !

Un comentariu:

michael spunea...

cum adica "de discutat titulatura"? crezi ca la ei n-o sa fie nimeni care sa spuna "pe banii mei fac ce vreau"? si de ce s-o schimbe (banuiesc ca asta e ideea)? pentru ca 10 insi din 200 vor altfel?
iar in legatura cu premiul pe 2009... ai citit cartile sinzianei popescu?