30.10.2009

FLASHFORWARD,LUNI 16 NOIEMBRIE,ORA 23.00,LA AXN


Primul episod al serialului "Flash Forward : Amintiri din viitor",va fi difuzat in Romania,luni 16 noiembrie 2009,ora 23.00,pe AXN.
Producatori: Atlantis Films Limited, Walt Disney Television
Scenariul:Brannon Braga,David S. Goyer
Regia:David S. Goyer
Cu: Joseph Fiennes(FBI Special Agent Mark Benford,John Cho(Special Agent Demetri Noh),Jack Davenport( Lloyd Simcoe), Dominic Monaghan,Sonya Walger,Zachary Knighton,Peyton List,Brían F. O'Byrne,Courtney B. Vance,Sonya Walger,Christine Woods
Prima difuzare a episodului pilot a fost pe 24 septembrie 2009,la ABC TV,S.U.A.
Serialul se bazeaza pe o adaptare a romanului "Flashforward" al scriitorului canadian Robert J. Sawyer.
Actiunea a fost mutata de la Geneva (CERN) in America,personajul principal devine un agent FBI,Mark Benford (interpretat de Joseph Fiennes,"flashforward"-ul este redus de la 21 de ani la 6 luni,a fost creat un alt personaj,Daniel Gibbons,un savant oportunist care vrea sa utilizeze cunostintele capatate in decursul saltului mental in viitor,ca sa schimbe linia de probabilitate a timpului in folos propriu.
Accentul se muta din lumea cercetatorilor si savantilor fizicieni spre o ancheta FBI a cauzelor "flashforward"-ului.
Totusi personajul principal al romanului lui Sawyer,fizicianul canadian Lloyd Simcoe (interpretat de Jack Davenport)a fost pastrat in serial.


Romanul "Flashforward" a fost scris de Robert Sawyer in 1999,are actiunea in 2009 si se refera la cercetarile efectuate la CERN,linga Geneva si punerea in functiune a acceleratorului de particule LHC (Large Hadron Collider),cautarea bozonului Higgs.

Conceptul serialului "Flashforward" a fost creat de HBO care ulterior l-a vindut retelei TV americane ABC.
Primul sezon va avea 25 de episoade.

Ramine de vazut ce editura romaneasca a fost pe faza si a pregatit traducerea romanului,pentru a exploata momentul difuzarii serialului.
Asteptam cu drag,momentul Gaudeamus !

Niciun comentariu: