22.01.2009

IRON SUNRISE : ÎN PREGĂTIRE LA TRITONIC

După "succesul" repurtat cu "Spaţiul singularităţii"(Singularity Sky,2003),volumul întîi al Seriei Eschaton, căruia i-aş acorda din toată inima, premiul pentru cea mai proastă traducere citită în ultimii ani (felicitări,Mona Călinescu,poţi jubila... ) şi premiul pentru cea mai stupidă şi irelevantă grafică de copertă (felicitări,Alexandra Bardan,ai surprins perfect esenţa romanului...),Tritonic perseverează şi informează că ne pregăteşte ceva...

Şi anume,volumul doi al Seriei Eschaton (post-singularity space opera),intitulat "Iron Sunrise" şi care a apărut în 2004,fiind nominalizat în 2005 la Premiul Hugo,categoria "Best Novel".

Aştept cu sufletul la gură vestea cea bună şi anume,confirmarea că Mona Călinescu a lovit din nou,traducînd şi "Răsărit de fier" după ce i-a făcut de petrecanie bietului "Singularity Sky"....
Văd că Alexandra Bardan continuă să persevereze şi ea,în ceea ce priveşte grafica.
Ce pot să spun decît....faaatăăă,supertare... şi succesuri,fetelor !



Hai să vedeţi cam cum ar trebui să arate coperta ediţiei româneşti a romanului "Răsărit de fier",cam aşa aş zice eu :



Şi pentru că se face confuzie între "Singularity Sky",2003 şi "Iron Sunrise",nici vorbă de ediţia a II-a a "Spaţiului singularităţii" în altă traducere şi cu o altă copertă (dacă mă înşel,voi fi primul care-şi va face mea culpa...), includ o bibliografie a creaţiilor lui Charles Stross (n.1964,scriitor britanic,de origine scoţiană):

Scratch Monkey, nepublicat, 1993
A Colder War, 2000
Toast: And Other Rusted Futures, 2002(culegere de povestiri)
Accelerando, 2005, (2006 Hugo Award nominee for Best Novel)
Glasshouse, 2006, (continuarea romanului Accelerando; 2007 Hugo Award nominee for Best Novel)
Missile Gap, 2007 (nuvelă)
Saturn's Children, 2008

Seria Halting State
Halting State, 2007 (2008 Hugo Award nominee for Best Novel)
419, anunţat pentru 2010

Seria Eschaton
Singularity Sky, 2003(2004 Hugo Award nominee for Best Novel)
Iron Sunrise, 2004 (2005 Hugo Award nominee for Best Novel)

Seria "Bob Howard - Laundry"
The Atrocity Archives, 2004(conţine nuvela "The Concrete Jungle",Premiul Hugo)
The Jennifer Morgue, 2006
"
Down on the Farm", 2008.

Seria Merchant Princes
Primele trei volume au fost nominalizate în bloc şi au cîştigatPremiul
Sidewise for Alternate History în 2007.
The Family Trade, 2004
The Hidden Family,2005
The Clan Corporate, 2006
The Merchants' War, 2007
The Revolution Business, Aprilie 2009

The Trade of Queens, 2010

Volume Omnibus
"Timelike Diplomacy", 2004 (a grupat Singularity Sky & Iron Sunrise )
"On Her Majesty's Occult Service",2007, (a grupat The Atrocity Archives & The Jennifer Morgue

Erata: Cu scuzele de rigoare, poate ar fi bine sa explic intr-un post diferenta dintre critica si atacul la persoana pentru a nu fi gresit inteles, cu toate ca n-am sa sterg ceea ce am scris mai sus, recunosc ca expresia "Ce pot să spun decît....faaatăăă,supertare... şi succesuri,fetelor !" este putin cam dura. Deasemenea, dupa dialogul pe care l-am purtat, retrag tonul dubitativ si afirm ca : Nu Alexandra Bardan este autoarea copertii volumului.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Ai cumparat-o in prima editie!? Hihihi, inca un client satisfacut...!!!

Sorin Camner spunea...

N-am cuparat-o si nici n-am de gand. Ideea e ca, in coditiile in care aceasta editura isi bate joc de clienti, trebuie gasita o metoda prin care s-o impiedicam sa mai faca asa ceva. Deci, pe langa semnalul editorial, atragem atentia si asupra potentialelor riscuri ce pot aparea in cazul in cae decizi sa investesti banii intr-un produs al lor.
Cred ca asta e menirea noastra, prin ceea ce scriem si postam (publicam), sa dovedim ca reprezentam niste persoane pe care cei ce vor sa se informeze se pot baza cu incredere si in cazul in care recomandam ceva spre a fi citit si in cazul in care atragem atentia asupra riscurilor.

Anonim spunea...

acelasi traducator? acelasi grafician? au innebunit cei de la tritonic.....oricum....sincer...am o parere din ce in ce mai proasta despre ei....si incepusera bine....de altfel e tipic pentru romania..

alex spunea...

Buna ziua Dle. Bujold
Din moment ce ati introdus principiul conform caruia "Acest blog este moderat", permiteti-mi sa va intreb de ce il contraziceti chiar Dvs., folosind exprimari de genul "faaatăăă, supertare". Din cate stiu, nu ne cunoastem, si ca atare "nu ne batem pe burta".
In alta ordine de idei, as dori sa va informez ca grafica volumului Iron Sunrise nu-mi apartine.
In fine, avand in vedere ca ati indicat si o alternativa pentru coperta cu pricina, dati-mi voie sa va sugerez sa continuati demersurile petru obtinerea copyrightului pe imagine.

Sorin Camner spunea...

Domnisoara,

Imi pare bine sa va cunosc si sa va spun ca nu am nimic cu dumneavoastra. Blogul nu este moderat, asa apare, dar nu e.
Cat despre exprimarea mea, scuzati-ma, nu este nimic personal si, poate, am putea incerca, fiecare dintre noi, sa acceptam criticile, acordand o atentie sporita asupra motivatiilor lor. Priviti, de exemplu, reactia lui Sebastian A. Corn la criticile celor de la "Cititor SF". Ganditi-va la modalitatea in care se facea critica in cenaclurile din anii '80, cand maestru de ceremonii putea fi, de exemplu, CTP. Probabil ca Kvala o sa va explice mai bine despre ce este vorba.
Cu stima si, spre, cu prietenie.

Anonim spunea...

Totusi informatia eronata legata de coperta de la "Iron Sunrise" de Romania ar merita corectata, cu scuzele de rigoare... hmmm?!

Rhadoo spunea...

Citesc acum "Spatiul Singularitatii" si-mi vine sa ma dau cu capul de pereti. Mai bine o traduceau cu Google.
@D-soara Mona Calinescu: Madame ... apuca-te de gatit, de tricotat ... de orice altceva in afara de traduceri!