02.07.2008

SPACE OPERA & HORROR LA NEMIRA




"Hoţ şi Dragon"(Dragon and Thief)-Timothy Zahn
Traducere de: Alexandru Maniu
Colectia: Nemira Junior
ISBN: 978-973-143-219-9 ; Numar pagini: 320 ; Format: 107 x 178 mm

"Jack Morgan este un orfan ciudat, care traieste pe o nava spatiala impreuna cu unchiul sau, Vinge. Jack este haituit de politie pentru o fapta pe care n-a comis-o si se ascunde pe Iota Klestis. In acest loc uitat de lume, un strain apare pe neasteptate in viata lui: dragonul Draycos, unicul supravietuitor al unei batalii stelare. Ne inchipuim dragonii ca fiind uriase lighioane scuipatoare de foc, luate din basme; in lumea lui Jack insa, dragonii, sau mai precis dragonii K’da, sunt mari dar dependenţi de o relatie de simbioza cu un umanoid. Pentru războinicul K’da, singura gazda la indemana e Jack. Cei doi alcatuiesc un cuplu ciudat si sunt sortiti sa bata galaxia de-a lungul si de-a latul, sa faca fata multor pericole, umane sau extraterestre, Jack in cautarea sigurantei personale, iar Draycos pentru a-si salva poporul de la nimicire"

"Timothy Zahn este unul dintre cei mai importanti autori americani contemporani de science-fiction. S-a nascut in Chicago, Illinois si a studiat la Michigan State University, obtinandu-si diploma in fizica in 1973. Dupa obtinerea titlului de master in fizica in 1975 la Universitatea din Illinois, Urbana-Champaign, a inceput studiile doctorale, pe care insa le-a abandonat la scurt timp. A inceput sa scrie science-fiction doar ca hobby, devenind apoi scriitor profesionist. Locuieste impreuna cu sotia sa Anna si cu fiul lor Corwin in Bandon, Oregon.

A publicat proza scurta in cele mai importante reviste SF, Cascade Point aducandu-i un premiu Hugo pentru cea mai buna nuvela in 1984.
Dintre lucrarile sale mai amintim binecunoscutele trilogii Cobra si Blackcollar. Urmatoarele volume ale seriei Odiseea Dragonului sunt Dragon and Soldier (2004), Dragon and Slave (2005), Dragon and Herdsman (2006), Dragon and Judge (2007), Dragon and Liberator (2008) (in pregatire la Editura Nemira)".



"Sfarsitul Lumii In Alb Si Negru"( Flicker) - Theodore Roszak
Traducere de: Mircea Pricajan
Colectia: Suspans
ISBN: 978-973-143-205-2 ; Numar pagini: 896 ; Format: 107 x 178 mm

"In anii ’50 in Los Angeles, intr-un cinematograf intunecat si izolat ca o carcera gotica, Jonathan Gates descopera, pe langa filmele mute de categorie grea, opera „decadenta si psihotica” a primului regizor expresionist german Max Castle (sau Kastell, sau von Kastell), disparut in apogeul carierei sale. Interesul lui Gates se transforma repede in fascinatie, apoi in obsesie cand descopera mesajele subliminale, socante, incitante si repulsive din filmele lui Castle. Devenit profesor si critic de film, Gates incepe o ancheta pentru a elucida misterul care inconjoara viata si opera acestui maestru al iluziilor si aduce la lumina un complot uimitor din istoria secreta a industriei cinematografice.

Extrem de bine scris, erudit, amplu si complex, acest thriller istoric si metafizic este inainte de toate o reflectie asupra semnificatiei si puterii imaginii, este un elogiu adus pionierilor cinematografiei, dar si o ironica relatare a cincizeci de ani din istoria contraculturii americane.

Romanul Sfarsitul lumii in alb si negru transgreseaza toate genurile, devenind rapid cel mai surprinzator roman al momentului."

Un comentariu:

Anonim spunea...

parca Eragon-ul tot ceva cu dragoni si simbioza lor cu oamenii aducea in discutie:-?
bine, nu e chiar space-opera, dar oricum...si parca, totusi, chiar ca sunt pt copii:)