06.09.2011

IMAGINARIUM, ATELIER DE CREAȚIE LITERARĂ


Cu oarece întîrziere datorată concediului, reiau postarea Ralucăi Băceanu de pe Teen Press referitoare la lansarea atelierului de creație literară:

Imaginarium” este atelierul de creaţie dedicat ţie, tinere scriitor ! Credeai că nu există aşa ceva? De vineri 19 august s-a înfiinţat oficial şi te aşteptă lunar pentru a te sprijini în viitoarea ta carieră de scriitor SF sau Fantasy.

Balin Feri, Marian Truță, Florin-Costin Miron, Bebe Ionescu

Moderatorul și inițiatorul, Balin Feri, a ţinut prima întâlnire a atelierului Imaginarium în Ceainăria Tabiet, vineri, 19 august, la ora 17.

Au fost invitate nume grele dintre sefişti şi nu numai: Marian Truţă, Florin Pîtea, Laura Sorin, Oliviu Crâznic, Simona Şerbănescu, Bebe Ionescu.

La întâlnirea zero, după cum a fost numită de Marian Truţă, s-au pus în discuţie mai multe puncte ce trebuie atinse de-a lungul existenţei acestui atelier.
Dar în primul şi primul rând trebuie ca fiecare tânăr ce scrie şi vrea să facă acest lucru ca un adevărat profesionist, să afle de „Imaginarium”.


Florin Pîtea a venit cu ideea ca înainte de fiecare întâlnire să existe un subiect sau un titlu, în jurul căruia să se alcătuiască o acţiune, o povestire de maximum 15 pagini.

Şi până la urmă, nimeni nu trebuie să fie pasiv în cadrul unui astfel de atelier ! Toţi membrii vor trebui să dea dovadă de pasiune şi dăruinţă, iar cei care deja au un nume consacrat, se vor oferi să critice într-un mod cât mai constructiv textele tinerilor aspiranţi.

Dar partea cea mai bună acum urmează: cele mai bune texte vor fi publicate într-o antologie ! Încă se discută dacă aceasta va fi anuală şi dacă va fi în format digital sau print.

Oricum, e o mare şansă ! Acum ştii că te poţi lansa în funcţie de talentul pe care îl ai. Iar la început nu te descuraja, fiindcă până la urmă fiecare lucru brut trebuie şlefuit. Atelierul cu siguranţă te va ajuta în această privinţă.


Până la viitoarea întâlnire, dacă vrei să te afirmi, vino cu un text fantasy sau SF, de aproximativ 4-15 pagini, ori poţi deja să te apuci de tema dată, un text cu titlul „Băiatul din zona holdelor”.
Ai o lună la dispoziţie.” - Raluca Băceanu


Raluca Băceanu despre „Imaginarium”, aici.

Niciun comentariu: