"Cîteva din atuurile lui Cristian-Mihail Teodorescu sînt dialogul inteligent şi plin de vervă, care dă viaţă unor scenarii dinamice, fuziunea umorului bazat pe logica paradoxală cu un comic aproape cinic, simţul acut al spectaculosului, toate acestea conducînd la consistenţă şi la plenitudinea estetică a ansamblului" - Mircea Opriţă
Vineri 30 iulie la ProspectArt, autorul Cristian Mihail Teodorescu ne-a prezentat cel de al doilea volum al său de povestiri SF, intitulat "S.F. Doi", publicat săptămâna trecută de editura Bastion din Timișoara.
"S.F. Doi" reprezintă prima culegere de povestiri lansate la cenaclul ProspectArt, primul rezultat concret al activității cenaclului timp de un an de zile.
"S.F. Doi" cuprinde povestirile :
-"Moartea domnului Teodorescu"
-"Electronii sunt mai deștepți decît noi"
-"Bing bing, Larisa"
-"Majoratul Ségolènei"
-"Orașul din ceață"
-"Maestru imperial"
-"Pisica Treișpe"
-"Electro-magneto muza"
Lansarea volumului va avea loc marți 14 septembrie, ora 17.00, la Centrul Calderon, str.Jean Louis Calderon nr.39, sector 1, București.
Felicitări colegului și prietenului Cristi Teodorescu, care cu energia și dinamismul ce îi sînt caracteristice, a găsit în răstimpul trecut de la publicarea primului său volum, răgazul necesar scrisului, disponibilitatea de a participa și a citi prozele la întrunirile ProspectArt-ului, calmul, echilibrul și eleganța de a asculta toate comentariile.
Cristian Mihail Teodorescu a debutat în 1983, cu povestirea "Strămoşii - O legendă din negura timpurilor", publicată într-un almanah.
Din acelaşi an a frecventat cenaclul studenţesc SOLARIS.
În 1986 a fost membru fondator al cenaclului PROSPECTART.
Povestirea sa "Tina dansatoarea" a fost publicată în Almanahul Anticipaţia 1988.
Cu textul "Dosar 74" a obţinut Premiul pentru Povestire la ROMCON 1987 (Convenţia naţională SF) de la Craiova.
Atît "Dosar 74" cît şi "Des-prinderea" au apărut în Almanahul Anticipaţia.
Povestirile sale ulterioare au apărut în Almanahul Anticipaţia, Colecţia Povestirilor Ştiinţifico-Fantastice Anticipaţia, în antologia lui Lucian Hanu, "La orizont această constelaţie", ("Pedalaţi şi fiţi fericiţi").
În 2007 obţine Premiul I la concursul anual de proză SF al revistei "Helion" cu povestirea "Kandru" iar în Almanahul Science Fiction al cenaclului Helion îi apar povestirile "Maestru Imperial" şi "Coeficient 128".
În 2008, volumul său de povestiri intitulat "SF unu" a fost publicat de către editura Bastion din Timişoara.
Cristian Mihail Teodorescu a absolvit Facultatea de Fizică în 1990, este doctor în fizică (a obţinut doctoratul în 1995 la Orsay,Franţa), a lucrat în cercetare în Franţa (1991-1996 şi 1999-2001), Germania (1996-1998), Anglia (2001-2002).
Din 2002 este cercetător la Institutul de Fizică Atomică de la Măgurele.
Why Your Photographer Charges Their Prices
Acum 3 ani
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu