16.08.2008

MICHEL HOUELLEBECQ - SCRIITOR ŞI REGIZOR



Primul lung metraj regizat de Michel Houellebecq,"La possibilite d'une ile" ("Posibilitatea unei insule")a fost proiectat la Festivalul de la Locarno,Elveţia.
"POSIBILITATEA UNEI INSULE" (LA POSSIBILITE D'UNE ILE)
Distributor : Bac Films
Lansare în Franţa : 10 Septembrie 2008
Gen : Distopie
Un film de Michel Houellebecq
Cu Benoît Magimel, Arielle Dombasle,Patrick Bauchau, Andrzej Seweryn.

Michel Houellebecq este cel mai în vogă scriitor francez şi este considerat la ora actuală ca fiind singurul scriitor francez de notorietate mondială.

Houellebecq şi-a ecranizat propriul roman cu acelaşi titlu,tradus în româneşte de Emanoil Marcu în 2006,la editura Polirom.

Michel Houellebecq -”Posibilitatea unei insule”
Traducere de Emanoil Marcu
COLECŢIE: BIBLIOTECA POLIROM
PREŢ: 29.95lei
DOMENIU: Literatura franceză , Literatura universală
ISBN: 973-46-0258-6
ANUL APARIŢIEI: 2006
NUMĂR PAGINI: 472
FORMAT: 106x180

Povestea lui Daniel1,umorist de succes şi observator acid al realităţii contemporane (ce relatează sfîrşitul unei societăţi a simulacrului şi delirului consumist) este comentată şi completată două milenii mai tîrziu de clonele sale,Daniel24 şi Daniel 25,reprezentanţii speciei neo-umanilor ce trăiesc izolaţi refuzând sexul şi atingerea,fiindcă văd în acestea cauze ale nefericirii.




Michel Houellebecq - ”Particulele elementare”
Traducere de Emanoil Marcu
COLECŢIE: BIBLIOTECA POLIROM
PREŢ: 26.95lei
DOMENIU: Literatura franceză , Literatura universală
ISBN: 973-46-0289-6
ANUL APARIŢIEI: 2006
NUMĂR PAGINI: 400
FORMAT: 106x180

Povestea unui om care şi-a trăit cea mai mare parte a vieţii singur, în vremuri nefericite şi tulburi. Ţara în care se născuse cădea, încet dar sigur, în zona economică a ţărilor mediu dezvoltate, iar contemporanii săi, pîndiţi adesea de sărăcie, singurătate şi amaraciune, se obişnuiseră să înlocuiască sentimentele de iubire şi afecţiune cu indiferenţă şi chiar cruzime.
În momentul dispariţiei sale, Michel Djerzinski, personajul principal, era unanim apreciat ca un biolog eminent, candidat serios la premiul Nobel. Adevărata lui importanţă avea să apară însă abia mai tirziu, cînd va fi recunoscut ca unul dintre artizanii a ceea ce va fi denumit ca „a treia mutaţie metafizică”: apariţia unei noi rase umane,la care perpetuarea se desparte net de sexualitate,sursă a tulburărilor şi a nefericirii;semi-zeii viitorului îşi întemeiază seninătatea demnă de idealurile filosofiei antice,pe clonare.


Michel Houellebecq - ”Platforma”Traducere de Emanoil Marcu

COLECŢIE: BIBLIOTECA POLIROM
PREŢ: 24.95lei
DOMENIU: Literatura franceză , Literatura universală
ISBN: 973-681-398-3
ANUL APARIŢIEI: 2003
NUMĂR PAGINI: 328
FORMAT: 106x180
"Apariţia romanului „Platforma” (2001) a fost un adevărat eveniment literar în Franta – şi un nou scandal. De data asta, una dintre temele mari ale cărţii (dar nu singura) este turismul sexual şi problemele morale pe care le ridică.
Eroul romanului – Michel, 40 de ani, celibatar, funcţionar obscur în Ministerul Culturii – pleacă în Thailanda, paradis al acestui gen special de turism.
Printre alţi occidentali veniţi să-şi „depună lapţii“ (formula aparţine unui personaj), Michel s-ar distinge cel mult prin cinismul şi luciditatea lui, dacă nu ar întilni aici mai mult decît sexul: iubirea pe care nu o mai credea posibilă, şi femeia care i-o dăruieşte, Valerie."



Michel Houellebecq -"Extinderea domeniului luptei"
Traducere de Emanoil Marcu
COLECŢIE: BIBLIOTECA POLIROM
PREŢ: 17.40lei
DOMENIU: Literatura franceză , Literatura universală
ISBN: 973-46-0009-5
ANUL APARIŢIEI: 2005
NUMĂR PAGINI: 224
FORMAT: 106x180
"Extinderea domeniului luptei este mica odisee blazată a personajului principal, un informatician de 30 de ani care îşi practică meseria fără zel sau convingere, acceptîndu-şi cu resemnare condiţia de rotiţă în angrenajul unui sistem. E însă un observator atent şi lucid al lumii din jur, iar analiza lui este crudă, lipsită de iluzii sau complezenţă. Descriind lupta cotidiana a semenilor sai pentru un pic de iubire, de placere sau bani, el transforma in batalie epica cel mai neinsemnat gest al lor. O deplasare in provincie ii va permite sa-si extinda cimpul observatiei si sa elaboreze o teorie a liberalismului, economic ori sexual. Houellebecq diagnosticheaza un rau profund al societatii occidentale si ii dezvaluie legatura cu ideologia dominanta; mai mult, ii denunta delirul, care impune in permanenta criterii de rentabilitate, judecarea din unghiul performantei chiar si a vietii intime."

Niciun comentariu: