27.04.2015

BUCHAREST EAST EUROPEAN COMIC-CON : 8 - 10 MAI 2015, ROMEXPO

Cea de a treia ediție a COMIC-CON-ului românesc are loc în perioada 8-10 mai 2015 la ROMEXPO (patru pavilioane : C1-C5).

Bucharest East European Comic-Con a fost lansat în 2013 și anul trecut a avut 25.000 de participanți plătitori (biletele au costat 20/25 de lei pentru vineri sau 25/30 de lei pentru sâmbătă şi duminică în timp ce un abonament a costat 60/75 de lei. Pentru întâlnirea cu cei trei invitaţi principali fanii au plătit între 25 şi 120 de lei, în funcţie de pachetul ales (foto, autograf, etc).
COMIC-CON este un festival „multigenre pop culture” și se adreseaza pasionaților de filme si seriale de televiziune, benzi desenate, animație și animație japoneză (anime), jocuri video, jocuri de societate (boardgames și card games), literatura fantasy și SF, tehnologie IT. 
Conceptul a fost lansat în 1970 la San Diego, unde a fost organizată prima convenție multigenre din lume de Shel Dorf, Richard Alf, Ken Krueger, Mike Towry și Greg Bear.
San Diego Comic-Con International logo.svg

Comic-Con este o franciză de succes în întreaga lume, unul dintre puținele evenimente asociate cu SF-ul și Fantasy-ul care a generat creșteri constante ale ratei anuale de participare.

În Europa, primele festivaluri Comic-Con au fost lansate în Anglia :
Anul trecut la Moscova a fost lansat Comic-Con Russia
Polonezii au înțeles de mult că manifestările tradiționale SF sunt muribunde și au introdus o secțiune SF în cadrul Festivalului Pyrkon (Poznan), tot un eveniment tip comic-con, care anul acesta a avut loc între vineri 24-duminică 26 aprilie). 
Pyrkon a avut 25.000 de participanți anul trecut. 

Invitații străini au fost anul acesta, Joe Haldeman, Ted Chiang, Jasper Fforde, Dmitri Gluhovski iar anul trecut, Lauren Beukes, Charles Stross, Tad Williams.



Niciun comentariu: