18.02.2009

STRANIA ŞI CURIOASA POVESTE A COPYRIGHT-ULUI LUI BENJAMIN BUTTON



Editura "TKJ Publishing House" lansează în româneşte (traducător :Carmen Tudorache),nuvela lui Francis Scott Fitzgerald,"The curious case of Benjamin Button",1922.

Volumul intitulat "Strania poveste a lui Benjamin Button...şi alte povestiri din epoca jazz-ului" conţine şi "Tarquin din Cheapside","O,Vrăjitoare roşcată" şi "Un diamant mare cît Ritz-ul",grupînd texte aparţinînd literaturii fantastice.

Şi pentru că David Fincher a lansat recentul ecranizarea acestei nuvele,n-ar fi rău să citiţi această proză fantastică a unui mare clasic american,despre personajul care se naşte bătrîn şi întinerind moare ca nou-născut,în varianta sa originară :
Full text of the story online at The University of Virginia :
http://xroads.virginia.edu/~HYPER/Fitzgerald/jazz/benjamin/benjamin1.htm

8 comentarii:

Michael Haulică spunea...

si uite asa isi fac unii editura ca sa traga cite un tun. ca tun se cheama treaba asta. editura cu un singur titlu... copyright-ul pentru fitzgerald e la polirom. inclusiv pentru povestiri din epoca jeazzului. care e in curs de traducere... alt scandal cu "editori de bine"...

Anonim spunea...

Volumul Tales of the Jazz Age aparut in Statele Unite in anul 1922 la editura Charles Scribner's Son ESTE FARA COPYRIGHT. Nu mai judecati fara sa stiti despre ce este vorba. La aceasta editura va aparea cel putin o carte lunar incepand cu februarie 2009.

Una din adresele de unde reiese ca aceasta carte nu are copyright este:
http://www.archive.org/details/talesofjazzage00fitzuoft

Anonim spunea...

daca nu este sub copyright in SUA nu inseamna ca are acelasi statut in toata lumea. eu asa stiu. asa ca acel site nu m-a convins. oricum problema o aveti de rezolvat cu polirom.

Anonim spunea...

http://www.cotidianul.ro/benjamin_button_piratat_la_o_editura_romaneasca-74235.html

Anonim spunea...

si s-a facut deodata liniste...

Anonim spunea...

Nu s-a facut liniste, dar asa cum ati spus chiar dumneavoastra nu aveti nici un amestec in aceasta treaba. Daca va place sa discutati in contradictoriu pe net va dorim succes!!!

Anonim spunea...

o curiozitate:

http://www.tritonic.ro/colectie-TKJ_Publishing_House-45-0.htm

sa intelegem de aici ca tkj e un imprint al editurii tritonic?

Anonim spunea...

ha!asta e buna...deci e clara treaba:) ...si se facu lumina...