27.08.2008

Nemira anunta pentru septembrie

Pentru luna septembrie colectia Nautilus a Editurii Nemira ne-a pregatit, ca de obicei, doua surprize, speram placute:Pentru inceput inca un volum venit pe apele Lumii Fluviului, nici nu mai stiu al catelea, oricum nu mai conteaza, Farmer s-a apucat sa tot lungeasca o idee geniala si a creat o zeama lunga, insipida, inodora, incolora si ino... ce vreti voi. Iata prezentarea de pe siteul editurii:

Treizeci si cinci de miliarde de oameni din toate tarile si epocile istoriei Pamantului au fost resuscitati de Etici de-a lungul intortocheatului Fluviu de pe Lumea Fluviului. Insa, in loc sa progreseze spiritual, resuscitatii repeta prima lor existenta si reincep indeletnicirile lor favorite: lupta pentru putere, razboiul, sexul, la scurt timp aparand mici state totalitare, sclavagiste, rasiste.
Doar o infima parte a acestei populatii se hotaraste sa ajunga la izvorul Fluviului, sa cucereasca Turnul Eticilor, pentru a afla cine le-a redat viata si de ce. Printre acestia, resuscitati celebri la vremea lor: exploratorul Richard Burton, Sam Clemens alias Mark Twain, Cyrano de Bergerac, Mozart si Ulise.

Apoi, un nou Philip K. Dick - Clanurile de pe Alpha:Roman publicat in 1964, in aceeasi perioada in care a publicat Stigmatele lui Palmer Eldritch sau Deus Irae (romanul pe care l-a scris impreuna cu Zelazny. Iata datele de pe siteul editurii:

Pe satelitul Alpha III M2 terienii si-au stabilit un spital de psihiatrie. Dupa un timp, colonistii psihopati si-au format aici un sistem pe baza de clanuri: in varful scarii ierarhice sunt paranoicii si maniacii (clasa cea mai activa); la celalalt capat, hebefrenicii si depresivii. Intre acestia, nevroticii, schizofrenicii si schizofrenicii polimorfi (membrii creativi ai societatii). De douazeci si cinci de ani, clanul bolnavilor mintal nu a mai avut nici o legatura cu Terra.


Pe Pamant, Chuck Rittersdorf duce o viata de cosmar alaturi de Mary, iar singura cale de a scapa de problemele conjugale ar fi asasinarea femeii. Mary face parte din expeditia teriana, care se va duce pe Alpha III M2 cu misiunea de a revendica Imperiul Alphan – prilej visat de Chuck, caci este angajat de CIA ca programator de simulacre…

Niciun comentariu: