06.07.2012

„LUNĂ PLINĂ”, FESTIVAL DE FILM HORROR ȘI FANTASTIC, BIERTAN, 16-19 AUGUST 2012

„Lună plină”, festival de film horror şi fantastic, în premieră în România la Biertan, județul Sibiu.

Festivalul Internațional de film Transilvania prezintă „LUNĂ PLINĂ”, prima ediție a festivalului axat în exclusivitate pe cinema-ul horror și fantastic, unicul eveniment de acest gen din România, va avea loc în perioada 16-19 august 2012 în localitatea Biertan, județul Sibiu. 


„LUNĂ PLINĂ” intenționează să ofere publicului cele mai bune producții cinematografice horror și fantastice, deopotrivă clasice și moderne, filme care fie au devenit repere ale cinema-ului de gen, fie sunt pe cale să devină.

Prima ediție a festivalului „LUNĂ PLINĂ” se dorește a fi un showcase non-competitiv care să pună în valoare cele mai recente stiluri prezente în genurile horror și fantastic.

Un proiect finanțat complet independent, „LUNĂ PLINĂ” – Festivalul Filmului Horror & Fantastic își dorește să devină membru al European Fantastic Film Festivals Federation (EFFFF) și să pună astfel România pe harta europeană a acestui gen de evenimente.
EFFFF este susținută de programul MEDIA al Uniunii Europene și are ca scop promovarea originalității și creativității filmelor europene fantastice și horror.


„LUNĂ PLINĂ - Festivalul Filmului Horror și Fantastic este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania.
Partener de promovare: GAV
Recomandat de: Radio Guerrilla
Parteneri media: Zile și Nopți, Adevărul, Dilema Veche, Cațavencii, Mesagerul de Sibiu, Profil cultural, Cinemagia, Liternet, Cinemarx, BeWhere, Filmreporter, Cinefan, Ora de Sibiu.”




„Biertan (Birthälm) (http://en.wikipedia.org/wiki/Biertan) este una dintre primele așezări germane din Transilvania (atestată documentar în 1224), situată într-o zonă deluroasă, la numai 25 km distanță de Sighișoara și Mediaș.
Ca orice așezare săsească, avea organizare urbanistică, remarcându-se stilul francon al șirurilor de case dispuse în jurul unei piețe centrale, deasupra careia se înalță impunătoarea biserică-cetate. Impresionantul monument de cult îmbină armonios stilul gotic cu cel al Renașterii, apărat fiind de trei ziduri de incintă cu turnuri și bastioane medievale.
Prima incintă a cetății este atribuită secolului al XII-lea, când probabil a fost ridicată și prima biserică (Sf. Maria). Biserica actuală a fost ridicată în 1486-1524, în stil gotic-târziu.
Timp de 300 de ani, între 1572 și 1867, Biertanul a fost sediul episcopatului săsesc, aceasta favorizând construirea uneia dintre cele mai puternice cetăți țărănești din Transilvania, în jurul bisericii fortificate.
Un spațiu ideal pentru vizionări în aer liber, Biertanul are o piață centrală vegheată de o splendidă biserică fortificată, o capodoperă architecturală protejată de UNESCO.

Vizionările vor avea loc în două cinematografe în aer liber și în două de interior. Pe lângă pensiunile tradiționale din zonă, cinefilii vor avea la dispoziție un camping modern, precum și un „cartier general”, situat în Piața Mare a orașului, unde se va organiza un târg de mâncăruri tradiționale și produse hand made și unde, în fiecare seară, vor avea loc concerte.”

Niciun comentariu: