09.12.2011

PROSPECTART, VINERI 16 DECEMBRIE 2011, ORA 17.00 : LANSARE SRSFF & EAGLE

Societatea Română de Science Fiction și Fantasy și editura Eagle vă invită să participați la evenimentul :

Lansarea volumelor SRSFF&Eagle Publishing House

Vineri 16 decembrie 2011, ora 17.00, ProspectArt, Centrul Calderon, str. Jean-Louis Calderon nr.39, sector 1, București


Invitați :

Horia Gârbea, Radu Voinescu, Gelu Negrea, Mircea Opriță, Liviu Radu, Antuza Genescu, Silviu Genescu, George Lazăr, Ștefana Czeller, Ioana Vișan, Mircea Liviu Goga, Cristian Mihail Teodorescu, Mugur Cornilă, Marian Truță, Dănuț Ungureanu, Sebastian A.Corn, Ștefan Ghidoveanu

Rezultatele colaborării între Societatea Română de Science Fiction și Fantasy , Editura Eagle şi Librăria Elefant.ro sînt concretizate prin lansarea a patru volume inedite.


I.Lansarea antologiei „Venus”

„VENUS” - POVESTIRI EROTICE SCIENCE FICTION
antologie de proză SF, editori : Antuza Genescu, Societatea Română de Science Fiction & Eagle Publishing House, 2011

Prefaţă de Marian Truţă

Alfabetul spre Venus” de Cristian Mihail Teodorescu
Conspiraţia ologilor” de Ştefana Cristina Czeller
A de la Amsterdam” de Silviu Genescu
Adevărul din privire” de Ioana Vişan
Jucăriile pierdute” de George Lazăr
Pata albă, cavaler argintiu, panteră blondă” de Liviu Radu
Un fenomen trecător” de Antuza Genescu
Emanoil Popescu, supererou” de Ştefan Ghidoveanu


„Venus” – povestiri erotice science fiction, prima antologie de erotic science fiction din România este volumul în care SRSFF (Societatea Româna de Science-Fiction şi Fantasy) reuneşte cele mai bune texte primite, scrise pe o temă dată pentru anul 2011, antologator Antuza Genescu.

- Cristian Tamaș : prezentarea evenimentului și a programului

- Mugur Cornilă : prezentarea antologiei SRSFF „Venus” (cea de a treia antologie anuală a SRSFF)

- Antuza Genescu, antologator, prezentarea temei și conceptului antologiei SRSFF „Venus” : „Science fiction și Eros”(în lectura lui Cristian Tamaș)

- Horia Gârbea : prezentarea antologiei „Venus”

- Gelu Negrea : prezentarea antologiei „Venus”

- Marian Truță : „Antologia Venus, prima antologie de erotic science fiction din România”

- Dănuț Ungureanu: prezentarea antologiei „Venus”

- Sebastian A. Corn: prezentarea antologiei „Venus”

- Liviu Radu (autor prezent în cadrul antologiei)

- Cristian Mihail Teodorescu (autor prezent în cadrul antologiei)

- Ștefan Ghidoveanu (autor prezent în cadrul antologiei)

- Videoconferință cu autori prezenți în cadrul antologiei „Venus” : Mircea Opriță, George Lazăr, Antuza Genescu, Silviu Genescu, Ștefana Czeller, Ioana Vișan


II.Prezentarea nominalizărilor concursului „Seniorii Imaginației”

- Mugur Cornilă: prezentarea celor trei romane nominalizate în cadrul concursului „Seniorii Imaginației”

- Horia Gârbea : prezentarea romanului „Călătorie în Capricia” de Mircea Opriță

- Radu Voinescu: prezentarea romanului „Insula Pescărușilor” de Mircea Liviu Goga

- Gelu Negrea: prezentarea romanului „Chestionar pentru doamne care au fost secretarele unor bărbaţi foarte cumsecade” de Liviu Radu

- Cuvîntul autorilor : Mircea Opriță, Liviu Radu, Mircea Liviu Goga



Nominalizările la Concursul de roman „Seniorii Imaginaţiei” ediţia 2011, organizat de SRSFF împreună cu Editura Eagle:

„CĂLĂTORIE ÎN CAPRICIA” de Mircea Opriță
editor : Eagle Publishing House, 2011

Călătorie în Capriciade Mircea Opriţă combină satira de tip swiftian cu speculaţia SF. Romanul şi-a propus drept convenţie de bază ideea unei “ultime călătorii a lui Gulliver”, călătorie pe care personajul o parcurge nu doar în spaţiu, ci şi în timp – ambele fictive, bineînţeles, dar aflate într-o relaţie uşor de observat cu lumea noastră actuală.
În urma clasicei catastrofe navale, Lemuel Gulliver se salvează pe ţărmul unei insule ce are multe din trăsăturile României de azi. Insula Capricia face parte dintr-un arhipelag inexistent pe hărţile de la 1700, după cum şi Europa ştiută de navigator reprezintă o simplă ficţiune pentru capricieni.. O hartă cu actualele linii ale continentelor poate fi desenată doar după proiecţia Pământului pe cerul negru al Lunii.
Prins între stări sufleteşti contradictorii şi ameninţat de o nouă furtună, personajul îşi scrie testamentul, în aceeaşi manieră dramatic-amuzantă în care a fost descrisă, de altfel, întreaga sa incursiune prin lumea Capriciei.”



„CHESTIONAR PENTRU DOAMNE CARE AU FOST SECRETARELE UNOR BĂRBAŢI FOARTE CUMSECADE” de Liviu Radu
editor : Eagle Publishing House, 2011

„Un chestionar la care răspund trei femei, care au fost secretarele lui Adolf Hitler, Rudolf Hess şi Josef Mengele.
Într-o Germanie în care revoluţia de la sfârşitul Primului Război Mondial s-a terminat prin instaurarea unui stat comunist, Hitler reuşeşte să intre în graţiile lui Stalin, iar acesta îl promovează într-o funcţie importantă în Partidul Comunist German.
O lume în care comunismul şi nazismul sunt una şi aceeaşi ideologie, o lume în care oamenii trebuie să se adapteze regulilor dure impuse de dictatura comunistă.”



„INSULA PESCĂRUŞILOR” de Mircea Liviu Goga
editor : Eagle Publishing House, 2011

„Pe baza transformatei Fourier, a teoriei haosului, a sincronicităţii şi a aplicării anumitor aspecte din fizica cuantică, Pantazi, student la fizică, obţine predicţii foarte apropiate de rezultatele extragerilor la loto. Dar nu reuşeşte mai mult, aşa că descoperă cum să-şi completeze metoda: prin hipnoză în masă. Pentru asta o foloseşte pe noua sa prietenă, o realizatoare de talk-show-uri, fără ca aceasta să-şi dea seama. Lucrurile evoluează însă într-o direcţie cel puţin stranie: indefinirea realităţii, un proces de “vindecare” a variantelor istorice negative, ia locul realităţii curente.
Un roman de speculaţie ştiinţifică alert şi extrem de interesant.”


Centrul Calderon, str. Jean Louis Calderon nr.39, sector 1, București

Societatea Română de Science Fiction și Fantasy (SRSFF) este o asociație culturală neguvernamentală și non-profit (ONG), al cărei scop declarat este susținerea și încurajarea genurilor science fiction și fantasy din România.
SRSFF a fost înființată în ianuarie 2009, la initiațiva unui grup de scriitori, traducători și fani din România, din dorința de a promova literatura și arta SF autohtonă de calitate.


Cenaclul ProspectArt este o inițiativă a Societății Române de Science-Fiction și Fantasy (www.srsff.ro/), care își propune să descopere și să pregătească viitoarele generații de scriitori și teoreticieni ai mișcării SF .
Sînt așteptați și invitați să participe la ședințele cenaclului, toți cei care se simt atrași de fenomenul SF&F românesc, tinerii autori care doresc îndrumare si ajutor, iubitorii de SF&F, fani și profesioniști pentru ca împreună să contribuim la renașterea și dezvoltarea acestei arte în România.


Niciun comentariu: