02.10.2011

„ANOTHER EARTH”

Planeta Terra 2 (Earth 2) se îndreaptă spre Pămînt. Numai că regizorul american Mike Cahill, spre deosebire de Lars von Trier, nu și-a imaginat un scenariu apocaliptic.

„The best science fiction tells stories about people in extraordinary environments or situations that serve to open up the vast, still largely unexplored terrain of the human heart.
Mike Cahill's
Another Earth is science fiction at its best.”

Another Earth” a avut premiera mondială la Festivalul de film Sundance în ianuarie anul acesta. A fost considerat unul dintre cele mai relevante filme prezentate cu ocazia celei de a douăzeci și șaptea ediții, primit cu aplauze și ovații și i s-a decernat Premiul Alfred P.Sloan.
La Festivalul de Film din Maui (Hawaii, S.U.A.) a obținut Premiul Audienței 2011.Another Earth” este regizat de Mike Cahill și reprezintă debutul său cinematografic.
Scenariul este creația lui Mike Cahill și actriței Brit Marling, interpreta personajului principal.Terra 2 crește pe cer. Provine dintr-un univers paralel ? E locuită de aceeași oameni de pe Pămînt ? A avut aceeași istorie ca Pămîntul ? Locuitorii ei au avut aceleași destine ?


Distribuția : William Mapother, Brit Marling, Jordan Baker, Robin Lord Taylor, Flint Beverage.
Scenariul : Mike Cahill, Brit Marling
Imaginea și montajul : Mike Cahill
Producători: Hunter Gray, Mike Cahill, Brit Marling, Nicholas Shumaker


Puteți accesa trailerul filmului, aici.

Niciun comentariu: