31.03.2010

WILL SELF - "CARTEA LUI DAVE", EDITURA POLIROM

"Un amestec tulburator de satiră și SF, de umor și cinism, de imagini suprapuse ale unui prezent afectat de un misterios mal de siècle și ale unui viitor aberant și distopic. Cartea lui Dave este găsită într-un viitor postapocaliptic și transformata în Evanghelia unei noi credințe, Davinitatea.
Jargonul taximetriștilor devine acum limbaj sacru, însemnele breslei devin simboluri religioase, iar lumea se reinventează după Poruncile lui Dave".



Will Self – „Cartea lui Dave” (The Book of Dave, 2006)
traducere din limba engleză și note de Daniela Rogobete



Colecție:Biblioteca Polirom.Proza XXI
Preț: 32.95 RON
ISBN: 978-973-46-1469-1
512 pag., format : 130x200

"O nouă traducere din opera lui Will Self, unul dintre cei mai apreciați scriitori britanici ai momentului, care și-a cistigat renumele de „cel mai original scriitor al anilor ’90”."

"Cuprins de depresie în urma divorțului și a pierderii copilului pe care-l credea fiul său, îngrozit ca acesta l-ar putea uita, taximetristul Dave Rudman, eroul romanului Cartea lui Dave (2006), începe să-și scrie nemulțumirile legate de viață, de relațiile interumane, de societate și religie.
În dialogul permanent dintre trecut și viitor, dintre realitate și halucinație, una dintre constante este imaginea vie a unei Londre pe care poți fie s-o iubești, fie s-o urăști, dar în fața căreia, cu siguranță, nu poți rămîne indiferent
."

„Remarcabilă... Cartea lui Dave pare să vorbească despre nihilismul înspăimintător al unei lumi lipsite de un sens transcendent și despre tensiunile și contradicțiile personalității religioase.” (Weekly Standard)

În Cartea lui Dave – povestea unui șofer de taxi furios ale cărui elucubrații psihotice devin, la sute de ani dupa moartea sa, crezul unui popor năpăstuit –, Will Self își dezlănțuie aparent nemăsurata mizantropie asupra Londrei moderne, a originilor religiei și a viitorului postapocaliptic.” (New Yorker)

Will Self dovedește un talent fără margini în a incrucișa un roman SF cu o satiră acida a moravurilor contemporane, creînd un monstru minunat al viitorului care se hrănește din prezentul nevrotic și din proprii-i părinți.” (Publishers Weekly)

Niciun comentariu: