19.01.2009

BIG BROTHER SAYS : ENJOY,COMRADES !


"Începînd din 20 ianuarie, toţi operatorii de telefonie fixă şi mobila ,
adică ROMTELECOM,> RDS&RCS, ORANGE, VODAFONE, COSMOTE, ZAPP, etc. sunt obligaţi să stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre
TOATE CONVORBIRILE NOASTRE TELEFONICE: DE UNDE VORBIM, CU CINE
(nr. de telefon, NUMELE ŞI ADRESA ABONATULUI),LOCAŢIA CELUI CARE ESTE APELAT, CÎND ŞI CÎT VORBIM;

- începînd din 20 ianuarie, toţi operatorii de telefonie fixă şi mobilă , adică ROMTELECOM,> RDS&RCS, ORANGE, VODAFONE, COSMOTE, ZAPP, etc. sunt obligaţi să stocheze timp de 6 luni următoarele date despre SMS-urile pe care le trimitem:
DE UNDE LE TRIMITEM, CUI ŞI CÎND LE TRIMITEM;


- începînd din 15 martie 2009, toţi providerii de internet, adică RDS&RCS,> ROMTELECOM, ORANGE, ZAPP, etc., sunt obligaţi să stocheze timp de 6 luni următoarele date despre e-mailurile noastre:
DE UNDE TRIMITEM E-MAILUL, DATA ŞI ORA LA CARE NE CONECTĂM LA INTERNET , CUI TRIMITEM E-MAILUL(adresa IP,NUMELE ŞI ADRESA FIZICĂ A ABONATULUI), DATA şI ORA LA CARE NE DECONECTĂM DE LA INTERNET ;


- începînd din 15 martie 2009, toţi providerii de internet, adica RDS&RCS,> ROMTELECOM, ORANGE, ZAPP, etc.,sunt obligaţi să stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre NAVIGAREA NOASTRA PE INTERNET:
CINE SUNTEM (NUME, ADRESA FIZICĂ ŞI IP-ul), DATA ŞI ORA LA CARE NE CONECTĂM LA INTERNET , DATA ŞI ORA LA CARE NE DECONECTĂM ŞI PROBABIL TOATE ADRESELE DE INTERNET PE CARE LE ACCESĂM.

O mare parte din puterea acestei legi se bazează pe faptul că NU ESTE ÎNCĂ LARG CUNOSCUTĂ.
Putem să o facem cunoscută şi cred că aceasta este una dintre menirile noastre ACUM:
SĂ O FACEM CUNOSCUTĂ !

Legea nr. 298/2008
privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii, precum si pentru modificarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice

a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 780 din 21.11.2008.

CAPITOLUL I
Dispozitii generale

Art. 1. - (1) Prezenta lege stabileste obligatia furnizorilor de servicii si retele publice de comunicatii electronice de a retine anumite date generate sau prelucrate in cadrul activitatii lor de furnizare a serviciilor de comunicatii electronice, pentru punerea acestora la dispozitia autoritatilor competente in scopul utilizarii in cadrul activitatilor de cercetare, de descoperire si de urmarire a infractiunilor grave.

(2) Prezenta lege se aplica datelor de trafic si de localizare a persoanelor fizice si juridice, precum si datelor conexe necesare pentru identificarea abonatului sau a utilizatorului inregistrat.

(3) Prezenta lege nu se aplica in ceea ce priveste continutul comunicarii sau informatiile consultate in timpul utilizarii unei retele de comunicatii electronice.

(4) Punerea in aplicare a prevederilor prezentei legi se face cu respectarea prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, cu completarile ulterioare.

...AND THE REST ?

THE REST IS SILENCE !


GRAVEYARD'S SILENCE,COMRADES !

4 comentarii:

Anonim spunea...

Pai... lucrurile astea deja se petrec in Republica Socialista SUA. Si la noi, de altfel. Legea asta doar pune situatia la punct si dezvolta cadrul juridic. In rest, toate cele de mai sus deja se practica cam peste tot.

Sorin Camner spunea...

Si ar trebui sa sarim in sus de bucurie? Ce sa facem? Cu toate ca politica nu este parte a blogului acesta, nu ma pot oprii sa ma intreb daca istoria nu ar putea face parte din SF. Nu pare ca ne intoarcem, incet dar sigur, la anii '30? In curand vom vota si o constitutie ca a lui Carol...., astia ne urmaresc, intentiile sunt bune, se va gasi cineva sa foloseasca informatiile in folos propriu, cane va fi sa ne intalnim la gratar la tine in curte, pin preajma vor sta cinci baieti de bine cu microfoanele ciulite.... Minunat. Incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult.

Anonim spunea...

Şi pe lângă microfoane vor avea poate si câte un kalaşnikov micuţ, aşa pentru orice eventualitate...

Anonim spunea...

Voiam sa spun ca nu este nimic nou sub soare. Atat si nimic mai mult.