23.05.2008

JORGE LUIS BORGES ŞI DOUĂ ENCICLOPEDII LA EDITURA RAO


„Cartea fiinţelor imaginare”Jorge Luis Borges
Editura POLIROM
trad. şi note : Ileana Scipione , ilustraţii : Felix Aftene
336 pag. / format : 130 X 200 mm / 42,50 RON
ISBN : 973-46-0357-4


Citiţi dacă puteţi, în paralel acest volum al lui Borges şi Enciclopedia Fantasy a lui Judy Allen,măcar pentru a decide cine are mai multă imaginaţie,Borges sau scriitorii de fantasy !

Cartea fiinţelor imaginare ocupă un loc aparte, prin împletirea originală a erudiţiei cu fantasticul şi livrescul. Selecţia originală a temelor, subtilitatea comentariilor şi, mai ales, stilul inconfundabil oferă o lectură nu numai de mult aşteptată, ci şi îmbătătoare.”
Cartea fiinţelor imaginare a lui Borges, acest inimitabil maestru argentinian, nutreşte fanteziile noastre despre creaturi ce sfidează realitatea. Găsim în ea ficţiunea, mitologia magică în cea mai rafinată formă de expresie a lor.”

Enciclopedia Fantasy de Judy Allen
Colecţie: Enciclopedia RAO
Titlul original: Fantasy Encyclopedia
Traducere din engleză de Cezar Octavian Tabarcea, Diana Lupu
ISBN: 973 717 061 X
Nr pagini: 144/Format: Ilustrat / 59,99RON
”Genul fantasy a avut ca fondatori unanim recunoscuţi pe de-acum celebrii J.R.R. Tolkien (“Hobbitul”, “Silmarillion” şi trilogia “Stăpînul Inelelor”) şi pe C.S. Lewis (seria “Cronicile din Narnia”) – ambii autori apăruţi în traducere la Editura RAO.
În ultimele decenii, literatura fantasy a cunoscut o dezvoltare cu totul ieşită din comun, găsindu-şi fani mai cu seamă în rindurile tinerilor cititori. În aceste circumstanţe, era binevenită o lucrare dedicată genului.
ENCICLOPEDIA FANTASY (autoare Judy Allen, cu o prefaţă a scriitorului Jonathan Stroud, autorul trilogiei « Bartimaeus ») este un ghid bogat ilustrat al animalelor fabuloase şi al fiinţelor magice de la elfi şi dragoni la vampiri şi vrăjitoare, de la metamorfi la fantome şi spirite..."


”Enciclopedia fenomenelor neexplicate” – Judy Allen

Traducere din engleză de Carmen Racovitză

Colectie: Enciclopedia RAO

Domeniu de editare: Enciclopedii, dictionare

ISBN: 978 973 717 156 6 /Nr pagini: 144 Format: Ilustrat /Pret internet: 56,99RON

"O carte care vorbeşte despre fenomene stranii, superstiţii şi mistere vechi. Lumea care ne înconjoară este complicată şi extraordinară şi e puţin probabil să-i descifrăm toate misterele... "

Niciun comentariu: