25.03.2015

PREMIUL ROSNY AÎNÉ 2015, FRANȚA : ÎNCĂ UN AUTOR ROMÂN NOMINALIZAT !

După Cristian Mihail Teodorescu nominalizat anul trecut la Premiul Rosny Aîné pentru povestirea „La mort de monsieur Teodorescu” publicată în prestigioasa revistă franceză GALAXIES, iată că și anul acesta un autor român este nominalizat cu un text pentru Premiul Rosny.

  Este vorba de românca Ioana Alexandru, cu povestirea „De Stercore Enni,  publicată în  antologia „Scories”, coordonată de  Merlin Jacquet-Makowka, editura  Hydromel, Rennes, Franța,  octombrie   2014, ISBN : 978-2-918827-04-7).
  O proză scrisă în franceză cu un titlu în latinește, talent literar, imaginație și mai ales  capacitatea de a fi și de a-și asuma ceea ce suntem, neo-latini vorbitori ai unei limbi neo-  latine.


De Stercore Enni” : Peut-être la nouvelle qui m’a d’emblée le plus saisi ― en  raison du  thème et de l’ambiance, desquels je me sens très proche ―,  malheureusement c’est la plus  courte de l’anthologie. Ou tant mieux, sa  composante poétique aurait souffert de trop être  diluée. Très beau texte  donc, qui m’a ravi.” – Jean-Christophe Heckers (Franța)
  Felicitări, dragă Ioana, ne bucură nominalizarea ta și îți ținem pumnii și pentru runda a doua. 
 Iată  că viziunea Societății Române de Science Fiction & Fantasy de reconectare la  Europa  continentală și la marile sale SF-uri, dă roade, confirmând justețea orientării  spre frații noștri latini  într-un peisaj provincial care în 25 de ani de anglomanie nu a avut  nici măcar un singur rezultat  concret, în ciuda eforturilor de transformare a SF-ului  românesc într-un apendice al AngloSFerei.

Niciun comentariu: