17.04.2011

EAGLE PUBLISHING HOUSE : LANSAREA ANTOLOGIEI „BALAURUL ȘI MIORIȚA” ȘI PREZENTAREA ROMANULUI „CURTEZANA ONESTĂ ȘI ASTROLOGUL” DE VOICU BUGARIU

Un succes a fost lansarea ieri, sîmbătă 16 aprilie 2011, în cadrul Tîrgului de Carte Bookland, a antologiei „Balaurul și miorița” publicată de Mugur Cornilă la editura Eagle Publishing House, multă lume prezentă, majoritatea absolută fiind tineri și în speciale tinere autoare și cititoare.

Mugur Cornilă demonstrînd forța pasiunii și entuziasmului pentru domeniul imaginarului autohoton.



Mugur Cornilă (în dreapta) și Mihail Grămescu (în stînga)

Marian Truță, preluînd microfonul de la Mugur Cornilă

Feri Balin (stînga) și Ștefan Ghidoveanu (dreapta)

Florin Pîtea

Fotografie de grup : antologatorul Mihail Grămescu (în dreapta), Feri Balin în centru și Corina Voicu în stînga.

De la stînga la dreapta, în picioare : Cristian Mihail Teodorescu, Roxana Brînceanu, Corina Voicu ; pe scaune : Raluca Băceanu, Ana-Mariana Ionescu, Simona Șerbănescu

Simona Șerbănescu, autoarea textelor „Despre un drum cu sens unic”, „Castanul” și „Casa Ceaiului” din antologie

Autori, cititori, admiratori, fani prezenți la lansare

De la stînga la dreapta, Roxana Brînceanu, Cristian Mihail Teodorescu, Corina Voicu, Marian Truță ; pe scaune : Ana-Mariana Ionescu, Raluca Băceanu.

Andreea Gherfi, surîzînd serafic



Colegul și prietenul Mugur Cornilă, forța motrice a editurii Eagle

Sîmbătă 16 Aprilie 2011, în cadrul tîrgului de carte BookLand (AFI Palace Cotroceni, Bulevardul Vasile Milea nr.4, București), ora 14.30, pe scena Cinnabon (detalii pe www.book-land.ro), editura Eagle Publishing House lansează antologia de proză fantastică „Balaurul și miorița” (ediție îngrijită de Mihail Grămescu) și prezintă romanul SF inedit al cunoscutului scriitor Voicu Bugariu, Curtezana onestă și astrologul”.
Doi autori în ipostaze diferite. Inedită este ipostaza de antologator a lui Mihail Grămescu.

Cu această ocazie, Eagle Publishing House lansează și două noi colecții, „Eagle Mass Masters - Science Fiction” și „Fantasy Conworld”.

DIN 15 APRILIE, CĂRȚILE EDITURII EAGLE VOR FI DISPONIBILE EXCLUSIV PE Elefant.ro.

Detalii : http://www.srsff.ro/cronici/noutati-lansare-eagle-publishing-house-la-targul-bookland/

Noaptea albă a cărții : Sîmbătă, 16 aprilie, cărțile vă așteaptă la AFI Palace Cotroceni pînă în zori. BookLand va fi deschis toată noaptea, oferindu-vă cărți pe săturate.
AFI Palace Cotroceni este cel mai mare mall din Bucureşti (214,000 mp, 300 de magazine, 20 de săli de cinema, 2.500 de locuri de parcare) şi este singurul concept-mall recunoscut deja.
AFI înregistrează cel mai mare număr de vizitatori zilnic, într-o singură zi putîndu-se ajunge la peste 150.000 atunci cînd există o promoţie specială.
În cele 3 zile de BookLand (15-16-17 aprilie 2011), estimările privind afluenţa de vizitatori sînt de peste 350.000, cu mult peste cei maximum 40-50.000 înregistraţi la celelalte tîrguri de carte.


Balaurul şi mioriţa” – antologie de proză fantastică îngrijită de Mihail Grămescu adună, în paginile volumului, cîteva mici bijuterii fantastice (uneori, fantastice într-o accepţiune de-a dreptul fantastică) ale unor autori de diverse facturi. O surpriză şi o reală plăcere intelectuală.
În „Balaurul şi Mioriţa” se conturează o altfel de definiţie a literaturii fantasticului. O graniţă care poate fi distinsă sau nu, poate fi atinsă sau nu, dar cu siguranţă că poate fi pusă în cuvinte. Mihail Grămescu face un experiment inedit: adună într-o singură carte autori care, de regulă, scriu altceva (nu neapărat ca gen ci, efectiv, ca substanţă) şi îi pune într-o carte ce pare desprinsă din mitologie. Din mitologia autohtonă. Cu toate astea, simbolistica surprinsă este mult mai subtilă şi mult mai aparte. Şi dacă realitatea este exotică, atunci înseamnă că este şi fantastică. Iar imperiul sovietic poate deveni şi el un Balaur
”. - Mugur Cornilă


Antologia „Balaurul și miorița”
Cuprins
Linda Maria Baros - „Domeniul basmului şi refracţiile mitemice”
Dănuţ Ungureanu – „Noi, zeii…”
Feri Balin – „Consolarea”
Mihail Grămescu – „Şoricica” ; „Curtenii” ; „Specificul naţional”
Oliviu Crâznic - „Însângerată, luna”
Simona Şerbănescu – „Despre un drum cu sens unic” ; „Castanul” ; „Casa Ceaiului”
Catia Maxim - „Visul”
Emil Lungeanu – „Mioriţa”
Cristina Manta – „Scrisori către alter-ego sau Despre mecanica Visului”
Cora Eliana Teodoru – „Vorbind cu Dumnezeu”
Boris Marian - (Unde e textul cu soldatul Roșu ?) ; „Anna Karenina și... tăcerea intelectualilor” ; „Nu sunt cântărețul sfârșitului”
Ana-Mariana Ionescu - „Poveşti din Drăgăneşti”
Laura Răceanu - „Povestirile unui gropar singuratic”
Marilena Adam - „Pe cai”
Raluca Băceanu - „Amnezie” ; „Vis”
Elena Staicu - „Firicel tămăduitor” ; „Mângâierea clipei” ; „Minunile de lângă noi” ; „Rochiţe albe-n vânt”
Teodora Creţu - „Buchet de mireasă” ; „Fluture” ; „Avem nevoie”
Ramona Filip - „Trăiesc. Iubesc. Mor.” ; „Constructor de stele”

Romanul SF inedit „Curtezana onestă şi astrologul”

Voicu Bugariu este artizanul unui roman de-a dreptul fascinant, care – în ciuda prejudecăților unora cu privire la textele de introspecție profundă, se citește cu sufletul la gură.
Subiectul, complex şi subtil, combină o poveste de dragoste aproape imposibilă, deci cu atît mai frumoasă şi mişcătoare, cu ameninţarea unui colaps al civilizaţiei, pămîntescul şi cosmicul, erotismul, straniul, terestrul şi extraterestrul.
Cuceritor prin sinceritatea confesiunii, în care cititorul se regăseşte surprins, sfîrşind deseori prin a renunţa la detaşare şi a se identifica, dar şi prin insolitul situaţiilor, „Curtezana onestă şi astrologul” are toate ingredientele unui bestseller şi chiar mai mult decît atît. Mai mult decât atît fiindcă gravitatea problemelor umane pe care le ia în considerare ridică spectaculos miza scrierii
.” - Dănuţ Ungureanu


Societatea Română de Science Fiction şi Fantasy împreună cu Editura Eagle a demarat un proiect ambiţios care se va derula pe parcursul mai multor ani.
Acest proiect, unic în România, îşi propune să strângă într-o singură colecţie întreaga literatură science fiction de limbă română, de la origini până la sfîrşitul mileniului II.


Reamintim cititorilor că Eagle Publishing House a publicat în numai șapte luni în cooperare cu Societatea Română de Science Fiction și Fantasy, 17 titluri din care 14 în colecția Integralei Science Fiction-ului românesc „Seniorii Imaginației” și volumul colectiv SRSFF 2010 „Pangaia” :

Un proiect marca Eagle şi SRSFF, dus la bun sfîrşit în folosul comunităţii science fiction din România: primul volum colectiv de science fiction românesc în format digital portabil.
„Pangaia” poate fi achiziţionată în două formate digitale:
epub: http://www.imaginastore.com/shop/product.php?id_product=26
şi
mobi: http://www.imaginastore.com/shop/product.php?id_product=27






























Puteţi comanda cărţile din colecţia „Seniorii Imaginaţiei” accesînd www.edituravirtuala.ro şi www.imaginastore.com (românii din diaspora pot accesa secţiunea internaţională Eagle BookStore) sau www.amazon.com.

Pe website-ul editurii titlurile sunt disponibile pentru livrare în data de 15, la fiecare 2 luni (lunile pare din an).

IMPORTANT: Sunt livrate numai titlurile preplătite. Pentru proceduri, accesaţi paginile explicative din website.

În Eagle BookStore ( http://astore.amazon.com/romonl-20) sunt grupate toate titlurile editurii Eagle (inclusiv colectiile „Marea Antologie…”, Seniorii Imaginației, Cassargoz, Phreeria, MassMasters-Essential Works) și vor fi adăugate, de asemenea, toate titlurile în limba română ale altor edituri care vor fi distribuite prin Amazon.com.

În cadrul Integralei există pe lîngă re-editarea propriu-zisă a lucrărilor relevante și două proiecte majore ale science fiction-ului românesc:

Marea Antologie a Anticipaţiei Româneşti” – coordonator Mircea Opriţă

Viitorul Aşa Cum a Fost” – coordonator Ştefan Ghidoveanu

Este vorba despre repunerea în circuitul cultural a textelor (schiţe, povestiri, nuvele) autorilor români care au apărut în diferite publicaţii sau chiar în diferite volume sau antologii, conform unei selecţii în funcţie de anumite criterii.

Astfel, „Marea Antologie a Anticipaţiei Româneşti” va acoperi pe parcursul a mai multor volume, cele mai bune texte tematice din sefeul românesc.

„Viitorul Aşa Cum a Fost” se va ocupa de cele mai bune texte româneşti apărute din 1955 până în prezent într-o serie de publicaţii (CPŞF, Almanahul Anticipaţia, Jurnalul SF etc) indiferent de tematică.

Cele două proiecte vor face parte, structural vorbind, din „Integrala Seniorii Imaginaţiei”, ele vor fi complementare şi vor ajuta la o acoperire cât mai cuprinzătoare a literaturii science fiction din toate timpurile din România.

Volumele se pot achiziţiona de pe site-ul Imaginastore (cu precomandă) sau direct de pe Amazon.com.
http://www.imaginastore.com/shop/product.php?id_product=24

Niciun comentariu: