20.06.2009

Los cronocrímenes aka Timecrimes



Hector (Karra Elejalde) îşi petrece câteva zile la ţară, împreună cu prietena sa , Clara (Candela Fernández), când este atras de ceva ce observîă cu binoclus. Privind la o casă din apropiere observă o tânără frumoasă scoţându-şi hainele şi decide s-o privească mai bine. Câteva minute mai târziu, când se apropie de casă, o găseşte pe femeie zăcând în iarbă, moartă sau leşinată. În timp ce o examinează, este atacat de un bărbat straniu care zboară în picioare. Hector se refugiază într-o clădire care se dovedeşte un laborator al cărui proprietar este un om de ştiinţă misterios (Nacho Vigalondo), care-i permite să se ascundă într-un şifonier venit, parcă, din viitor. Când iese din şifonier, câteva minute mai târziu şi priveşte pe fereastră se vede pe el stând aplecat deasupra femeii fără cunoştinţă, Hector descoperă că şifonierul este o maşină de călătorit în timp.

Un film inteligent pe care vă las să-l descoperiţi, care încearcă să prezinte confuzia în care am fi aruncaţi dac-am călători vre-odată în timp.

Regizat de un tânăr regizor (Nacho Vigalondo) spaniol, scris tot de el , este un film pe care vi-l recomand. Şi, aşa cum se întâmplă foarte des în ultimii zeci de ani (!), în 2011 se va lansa varianta americană regizată, se pare, tot de Nacho. Prezent la festivalul filmului de scurt metraj de la Toronto, în 2005, cu filmul excelent Choque (Crash), acest regizor pare a fi unul dintre cei mai promiţători tineri din cinematografia spaniolă. De urmărit.

2 comentarii:

giani spunea...

vezi ca la humanitas este in curs de aparitie apocalipsa dupa Cormac McCarthy "The Road". poate bagi o prezentare.

Sorin Camner spunea...

Mulţumim pentru semnalare,Giani !
S-a rezolvat.