18.06.2009

"MOON" & "9"


„MOON”,în regia lui Duncan Jones (fiul lui David Bowie)Scenariul: Duncan Jones şi Nathan Parker
Cu: Sam Rockwell, Dominique McEligott, Kaya Scodelario, Matt Berry, Benedict Wong, Malcolm Stewart, Kevin Spacey (vocea computerului GERTY 3000)

Este tînăr,ambiţios,are atitudine proactivă şi mai presus de orice este un workaholic.Lucrează pentru o multinaţională,are acces la tehnologie hightech şi la ultimele gadgeturi în materie.A ajuns într-un loc în care miliarde de oameni nu vor ajunge vreodată.Încarnează visul de aur al omenirii.El a reuşit.
E singur pe Lună şi extrage heliu3.Şi e fericit.

http://www.sonyclassics.com/moon/trailer.html

Aşa începe filmul lui Duncan Jones.Un film grav,dens şi angajat social care te obligă să gîndeşti,să-ţi pui întrebări şi să reflectezi asupra condiţiei umane.Care va fi aceeaşi acum şi în vecii vecilor.Carne de tun,masă de manevră,cantitate etern manipulabilă pentru toţi nemernicii care se perindă la nesfîrşit pe scena damnării eterne a speciei umane.

Dacă sînteţi adepţii chewing gum-ului pentru creier sau entertainment-ului imbecil,nu faceţi greşeala să vizionaţi acest film.E timp pierdut pentru dumneavoastră.

„9”- Regizor: Shane Acker, Scenarişti: Pamela Pettler & Shane Acker
Film de animaţie
Voci: Christopher Plummer,Martin Landau,John C. Reilly,Crispin Glover,Jennifer Connelly

http://9experiment.com/

Personajul principal numit 9 se trezeşte într-o lume post-apocaliptică,din care oamenii au dispărut.Numai printr-o şansă descoperă o comunitate de fiinţe asemenea lui,care încearcă să supravieţuiască asaltului maşinilor decise să-i distrugă.
9 îi convinge pe ceilalţi să nu se mai ascundă şi să pornească ofensiva împotriva maşinilor.Viitorul civilizaţiei depinde de acţiunea lor.

Niciun comentariu: