14.01.2015

VALENTIN NICOLAU (22 IUNIE 1960 - 13 IANUARIE 2015)


    Societatea Română de Science Fiction și Fantasy anunţă cu profund regret şi tristeţe încetarea  din viaţă mult prea devreme a editorului, dramaturgului și prozatorului Valentin Nicolau, la  vârsta de 54 de  ani. Decesul s-a produs marţi 13 ianuarie, în urma unui stop cardio-respirator, la  Spitalul Universitar  București.

 Valentin Nicolau a fost un susținător, un prieten, un fan al science fiction-ului românesc, iar  editura  Nemira încă de la înființare în 1991 a editat și promovat SF-ul românesc prin  intermediul colecției  specializate „Nautilus SF”.
 Inițiativele lui Valentin Nicolau în privința susținerii și promovării SF-ului românesc au fost și  sunt  multiple și considerabile, revista Nautilus, revista online Nautilus, relansarea Almanahului  Anticipația,  a Colecției de Povestiri Științifico-Fantastice Anticipația, a seriei dedicate SF-ului românesc, „Maeștrii  science-fiction-ului românesc”, antologiile anuale de proză scurtă ale  SRSFF („Călătorii în timp”, „Xenos”), toate acestea contribuind la reafirmarea valorii și calității  anticipației românești. 

 Ultima carte a lui Valentin Nicolau, romanul „Basmania. Răspântia gândurilor”, este un îndemn  adresat  nouă, tuturor, de a nu înceta să visăm şi să credem că poveştile încă ne mai pot salva.
 Îi mulțumim  și îi suntem recunoscători. Nu-l vom uita.

 Societatea Română de Science Fiction și Fantasy va organiza pe data de vineri 30 ianuarie, ora  17.00, în  cadrul cenaclului ProspectArt (centrul Calderon, str.Jean-Louis Calderon nr.39, sector  1, București),  omagierea și comemorarea omului de cultură și prietenului Valentin Nicolau.
 Dumnezeu să-l odihnească !

Niciun comentariu: