06.08.2014

GALAXIS : NOUA OPERĂ SPAȚIALĂ


Neclară și minunată este viziunea ce-mi apăru în minte : viața răspândindu-se încet de pe această mică răsadniță a sistemului solar în întreaga imensitate a spațiului sideral. 
Întreaga această lume este grea de făgăduința unor lucruri mai mărețe și va veni o zi, o zi în nesfârșita succesiune a zilelor, în care ființe latente în gândurile noastre și ascunse în celulele noastre  se vor înălța pe acest Pământ, așa cum te înalți pe un taburet și vor izbucni în râs și vor ajunge cu mâinile printre stele” - H.G.Wells (traducere de Ion Hobana)


Suntem deja cu un pas în viitor.
Un viitor care poate fi măreţ, magnific şi spectaculos sau sumbru, mărunt şi disperat. Totul depinde de cât de repede vom părăsi leagănul umanității.
Vom explora şi coloniza Galaxia sau vom fi colonizați de alții? Vom avea parte de o evoluție la scară galactică sau vom fi martorii unei involuții lente pe suprafața bătrânului Pământ?
Vom întâlni în galaxie frați întru rațiune sau vom avea de înfruntat amenințări cumplite? Războaie interstelare, uniuni, federații sau imperii galactice?
Vom descoperi civilizații extraterestre, universuri paralele sau lumi în care știința nu se deosebește de magie?

Răspunsuri la aceste întrebări, dar și la altele, în noua antologie SRSFF: “Galaxis. Noua operă spațială”, o antologie care va încerca, prin talentul autorilor, să prefigureze și să configureze destinul galactic al omenirii.
Condiții de participare:
Textele vor fi scrise cu font Times New Roman, corp 12. Linia de dialog va fi obligatoriu en-dash (–) sau cratima dublă (–)
Textele vor fi scrise în limba română folosind normele ortografice și ortoepice în vigoare.
Textele vor fi scrise obligatoriu cu diacritice. Lipsa diacriticelor atrage după sine descalificarea textului.
Fișierele expediate vor fi .doc sau .docx. Orice alt format va fi ignorat.
Termen de predare a manuscriselor: 20 ianuarie 2015.
Dimensiunea textelor: între 20 000 si 80 000 de semne.
Data apariției: 2015 în luna aprilie sau mai.

Textele vor fi trimise pe adresa antologia2015@srsff.ro începând cu data de 1 septembrie.

Niciun comentariu: