05.07.2014

SCRIITOAREA AMERICANĂ CAT RAMBO - NOUA VICEPREȘEDINTĂ A SFWA

Scriitoarea americană Cat Rambo a fost aleasă Vice-Președinte a celebrei organizații SCIENCE FICTION WRITERS OF AMERICA (SFWA) :

New Board Members at SFWA - SFWA

Felicitări, Cat, energia, entuziasmul și pasiunea ta pentru SF&F vor conta în anii ce vor urma !
Cat Rambo este o prietenă și o colaboratoare a SRSFF, ne-a acordat un interviu pentru Revista SRSFF :


și de asemenea ne-a acordat permisiunea traducerii și publicării în Revista SRSFF a povestirilor „Printre vorbe de război” (Amid the Words of War) în traducerea colegei noastre Antuza Genescu


și a „Five Ways to Fall in Love on Planet Porcelain” (Cine feluri de a te îndrăgosti pe Planeta Porțelan), de asemenea în traducerea  colegei noastre Antuza Genescu.

O altă povestire de-a lui Cat, „Altundeva într-un altfel de timp” (Grandmother) a fost publicată în revista Nautilus online, în traducerea Mirunei Avram :


Cat Rambo s-a născut în 1963 în Bryan, statul Texas, S.U.A. şi a copilărit şi a crescut în South Bend, Indiana, S.U.A. A urmat cursurile Universităţilor Notre Dame (Indiana) şi Johns Hopkins (Baltimore, Maryland). A revenit în statul Indiana, a locuit la New York şi în cele din urmă s-a stabilit în Redmond, statul Washington. A absolvit seminarul de tehnică narativă Johns Hopkins şi Atelierul Clarion West.

Cat Rambo a fost co-editor al publicaţiei Fantasy Magazine (http://www.fantasy-magazine.com) între 2007 şi 2011, activitate încununată de o nominalizare la Premiul World Fantasy în 2012. Povestirile ei au fost publicate în revistele Asimov’s Science Fiction, Clarkesworld, Weird Tales, Strange Horizons şi pe site-ul Tor.com. A fost nominalizată la premiile Endeavour, Million Writers şi Locus.


Niciun comentariu: