20.05.2014

LANSAREA ROMANULUI SF „FIER VECHI” AL SCRIITORULUI GEORGE LAZĂR



Aventura pleacă dintr-un liniștit oraș de provincie, la fel cum sunt multe în România, dar, ca într-un vârtej, consecințele deciziilor luate de tineri eroi ai cărții se extind până ajung să cuprindă întreaga planetă. Paralel, într-o altă lume, schimnică, atemporală și sumbră, un călugăr aspirant încearcă să atingă perfecțiunea. Evenimente disparate ale istoriei anilor ‘80 din secolul trecut se înșiră asemenea unor mărgele pe firul timpului, unindu-se și prefațând un viitor apocaliptic.” - Mugur Cornilă


Un an fast pentru science fiction-ul românesc, un an fast pentru Societatea Română de Science Fiction și Fantasy (SRSFF), în ultimele luni publicându-se romanul lui Sebastian A.Corn, „Ne vom întoarce la Muribecca”, culegerea de povestiri „Senzoriada” de Cristian Mihail Teodorescu, volumul „Golem, Golem și alte povestiri fantastice” de Liviu Radu, antologia anuală SRSFF, „Xenos. Contact între civilizații” și acum romanul SF „Fier Vechi” de George Lazăr (Editura Eagle, colecția Omicron).
În curs de apariție este romanul SF „Vegetal ” de Dănuț Ungureanu și Marian Truță.

Mâine, miercuri 21 mai 2014, are loc lansarea romanului SF „Fier Vechi” al colegului și prietenului nostru, scriitorul George Lazăr, la Botoșani, în cadrul Centrului de cercetare-proiectare ElectroAlfa, laboratorul de cercetare fiind unul dintre locurile în care are loc acțiunea romanului.


                          
„Acest roman a pornit inițial ca o nuvelă ce ar fi trebuit să facă parte din antologia Călătorii în Timp, apărută la editura Nemira sub coordonarea Antuzei Genescu și a Societății Române de Science-Fiction & Fantasy (SRSFF). Numai că, spre mirarea mea, povestea a tot crescut și s-a dezvoltat de parcă ar fi căpătat viață proprie. Prin urmare, nu am avut de ales și am scris-o până la capăt, iar la antologie a ajuns o altă povestire.” – George Lazăr

Fier Vechi” - George Lazăr


Editura Eagle, Colecţia Omicron
Ediţia princeps, 2014, 1 volum
Format pentru ediţia internaţională: 5,25 x 8 inci,
Format pentru ediţia din România: 13 x 20 cm
Număr de pagini: 244
Ediţia digitală în format EPUB şi MOBI:
Ediţia tipărită va fi disponibilă din 1 iunie la Elefant.ro şi în alte librării

 George Lazăr (n. 3 februarie 1963, Vatra Dornei, Suceava) este un scriitor și publicist român contemporan de science-fiction și thriller. În 1987 a absolvit Facultatea de Automatică, secția Calculatoare, din cadrul Institutului Politehnic din Iași.
Este membru al Societății Române de Science-Fiction și Fantasy.

A debutat în 1987 în antologia Cosmos XXI: Un univers al păcii.
Povestiri de mici dimensiuni a publicat între 1982 și 1987 în Opinia Studențească (unde a avut o rubrică permanentă, intitulată Utopii) dar și în Argonaut (supliment al revistei Convorbiri Literare), revista Cronica, săptămânalul Magazin.
După 1990, a colaborat în calitate de corespondent la cotidianul Monitorul (din Iași) și mai apoi la Monitorul de Botoșani, pe care îl conduce și unde lucrează și în prezent.
A editat mensualul SCI-FI MAGAZIN, între 2007 și 2008 (12 apariții), unde a publicat două povestiri. A editat Almanahul SCI-FI MAGAZIN 2009.

Este prezent cu povestiri în antologiile SRSFF „Alte țărmuri” (2009, volum editat de Societatea Română de Science-Fiction și Fantasy),  „Pangaia” (2011, SRSFF, Editura Eagle), „Venus” (2012, SRSFF, Editura Eagle), „Călătorii în Timp” (2013, SRSFF, Editura Nemira), „XENOS. Contact între civilizații” (2014, SRSFF, Editura Nemira) și în revista SRSFF.ro („Fantastica”) cu 6 povestiri în 2012.

A publicat volumele: „America One” (2007, Editura Tritonic), „Îngerul Păzitor” (2009, Editura Millennium Press), „The Guardian Angel” – Editura Eagle.

Este prezent în antologiile: Ferestrele Timpului (Editura Tracus Arte, 2013), Zombii – Cartea morților vii (Millennium Press 2013), Cele 1001 Scorneli ale Moshului (Millennium Press, 2012), Steampunk – A doua revoluție (Millennium Press, 2012),Cele 12 feţe ale goticului (Millennium Press, 2012), Premiile Galileo (Millennium Press, 2012).

Felicitări, George !
Felicitări, Mugur !

Niciun comentariu: