14.03.2014

„COSMOS : SPACETIME ODYSSEY”, NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL, DUMINICĂ 16 MARTIE, ORA 21.00

La distanță de peste trei decenii de la debutul popularului serial de televiziune, „Cosmos: A Personal Voyage” (Cosmos: Călătorie în univers, 1980, 13 episoade), extraordinara explorare a universului din perspectivă științifică realizată de Carl Sagan, „Cosmos”, unul dintre cele mai apreciate și îndrăgite seriale de popularizare a științelor din toate timpurile, se întoarce în primăvara acestui an cu un nou sezon !

Cosmos : Spacetime Odyssey (Cosmos : Odisee în spațiu și timp) va avea premiera în România, pe National Geographic Channel, duminică 16 martie, la ora 21:00. În fiecare duminică, la ora 21.00, pe NGC, până pe 8 iunie.

Serialul TV „Cosmos: Odisee în spațiu și timp”, cuprinde 13 episoade captivante și este realizat de producătorul executiv & scenaristul Ann Druyan și producătorul executiv Seth MacFarlane.

„Cosmos : Spacetime Odyssey” a avut premiera în S.U.A., duminică, 9 martie pe FOX, cu reluare pe National Geographic Channel (NGC) luni, 10 martie și este difuzat  în 170 de țări și în 45 de limbi.


Serialul „Cosmos: Odisee în spațiu și timp” este prezentat de renumitul astrofizician dr. Neil deGrasse Tyson. La fel ca serialul precedent prezentat de Carl Sagan, noul „Cosmos” este o cronică despre cum omul a descoperit legile naturii și cum a găsit propriile coordonate în spațiu și timp. Serialul aduce în plus povești nespuse despre căutarea eroică a cunoașterii, transportând privitorii către lumi noi din univers și oferind o viziune a cosmosului de la cea mai mare la cea mai mică scală.

Serialul inventează noi moduri de narare științifică pentru a dezvălui grandoarea universului și reinventează elemente populare din serialul original, între care Calendarul Cosmic și Nava Imaginației. Cele mai profunde concepte științifice sunt prezentate cu o claritate extraordinară, îmbinând scepticismul și uimirea și țesând rigurozitatea științifică laolaltă cu latura emoțională și spirituală pentru a da naștere unei experiențe transcendentale.

Niciun comentariu: