02.11.2009

"GAZDA",UN ROMAN SF DE STEPHENIE MEYER


"Gazda"(The Host,2008) - Stephenie Meyer
Biblioteca RAO,editura RAO
Traducator: Manuela Bulat / Shavki al-Gareeb
Domeniu de editare: fantasy (de fapt science-fiction !)
ISBN: 9789735401313
Nr. Pagini: 640,
Pret: 54.99 RON
"Melanie Stryder refuză să se stingă. Lumea noastră a fost invadată de un duşman invizibil. Oamenii devin gazde pentru aceşti invadatori, minţile le sunt luate, în timp ce corpurile lor rămân intacte şi îşi continuă vieţile, aparent neschimbate. O mare parte din omenire a cedat. Când Melanie, unul dintre puţinii oameni sălbatici în viaţă, este capturată, are convingerea ca i-a sosit sfârşitul.Wanderer, sufletul invadator care a intrat în corpul lui Melanie, a fost avertizată despre provocările cauzate de trăirea în corpul unui om: emoţiile covârşitoare, multitudinea de simţuri, memoriile prea clare. Dar mai era ceva dificil, ceva la care Wanderer nu se aştepta: vechiul chiriaş al corpului refuza să renunţe la posesiunile minţii ei. Wanderer îi pune la încercare gândurile lui Melanie, sperând să descopere locurile pe unde se ascund restul de oameni rezistenţi. În schimb, Melanie îi umple mintea lui Wanderer cu viziuni despre bărbatul pe care îl iubeşte Jared, un om care încă îşi duce traiul în clandestinitate. Incapabilă să se despartă de dorinţele corpului lui Melanie,Wanderer începe să tânjească după un om a cărui demascare făcea parte dintre însărcinările ei. Când forţele exterioare le transformă pe Wanderer şi pe Melanie în aliate, ele se pregătesc să plece în căutarea omului pe care ambele îl iubesc, căutare ce se dovedeşte a fi periculoasă şi nesigură."

STEPHENIE MEYER

Romanul SF,"The Host" a fost lansat in SUA in mai 2008,de catre editura Little, Brown and Company.Tirajul initial a fost de 750.000 de exemplare.
"The Host" a debutat cu locul 1 pe lista de bestsellers a ziarului New York Times,unde a reusit sa se mentina 26 de saptamini.
Stephenie Meyer lucreaza la o continuare a romanului,intitulata "The Soul" si are in vedere un al treilea volum,"The Seeker".
Andrew Niccol va scrie scenariul si va regiza ecranizarea romanului "Gazda"

Niciun comentariu: