British Fantasy Society a organizat convenţia anuală de fantasy,FantasyCon 2009,în Nottingham,Marea Britanie între 18-20 septembrie 2009.
Guests of Honour au fost Jasper Fforde,Brian Clemens,Gail Z.Martin şi ca Master of Ceremonies,celebrul scriitor SF,Ian Watson.
FantasyCon a cuprins lecturi,dizertaţii,dezbateri,ateliere literare şi baanchetul acordării Premiilor British Fantasy.
Laureaţii British Fantasy Awards 2009 sînt:
Best Novel (The August Derleth Fantasy Award)

"Memoirs of a Master Forger"- William Heaney(aka Graham Joyce) (ed.Gollancz)

Best Novella
"The Reach of Children" - Tim Lebbon (Humdrumming)

Best Short Fiction

"Do You See" - Sarah Pinborough(Myth-Understandings,editor Ian Whates (Newcon Press)

Best Collection
"Bull Running for Girls" - Allyson Bird (Screaming Dreams)

Best Anthology
"The Mammoth Book of Best New Horror 19", ed. Stephen Jones (Constable & Robinson)

The PS Publishing Best Small Press Award
"Elastic Press",proprietar Andrew Hook

Best Non-Fiction
"Basil Copper:A Life in Books"-Basil Copper, ed. Stephen Jones (PS Publishing)

Best Magazine/Periodical
"Postscripts"-ed. Peter Crowther,Nick Gevers (PS Publishing)

Best Artist
Vincent Chong

Best Comic/Graphic Novel
"Locke and Key"-Joe Hill,Gabriel Rodriguez (IDW Publishing)

Best Televison
"Doctor Who",scenarist Russell T. Davies (BBC Wales)

Best Film
"The Dark Knight" - regizor Christopher Nolan (Warner Brothers)

The Sydney J. Bounds Award for Best Newcomer
Joseph D'Lacey - "Meat" (Bloody Books)

The Karl Edward Wagner Award (the Special Award)
Hayao Miyazaki

BFS Short Story Competition 2009 Winner:
"Dead Astronauts"-Patrick Whittaker


"In the Moment" - Elana Gomel

"Midnight Man" - Simon Clark (Severn House)
"Rain Dogs" - Gary McMahon (Humdrumming)
"The Graveyard Book" - Neil Gaiman (Bloomsbury)
"The Victoria Vanishes" - Christopher Fowler (Little, Brown)
"Thieving Fear" - Ramsey Campbell (PS Publishing)

"Cold Stone Calling" - Simon Clark (Tasmaniac Publications)
"Gunpowder" - Joe Hill (PS Publishing)
"Heads" - Gary McMahon (We Fade To Grey)
"The Narrows" - Simon Bestwick (We Fade To Grey)

Short Fiction
""N" - Stephen King (Just After Sunset)
All Mouth" - Paul Meloy (Black Static 6)
"Pinholes in Black Muslin" - Simon Strantzas (The Second Humdrumming Book of Horror)
"The Caul Bearer", Allyson Bird (Bull Running For Girls)
"The Tobacconist’s Concession", John Travis (The Second Humdrumming Book of Horror)
"The Vague", Paul Meloy (Islington Crocodiles)
"Winter Journey", Joel Lane (Black Static 5)

"Just After Sunset" - Stephen King (Hodder & Stoughton)
"Glyphotech" - Mark Samuels (PS Publishing)
"How To Make Monsters" - Gary McMahon (Morrigan Books)
"Islington Crocodiles" - Paul Meloy (TTA Press)

"Cone Zero"-editor DF Lewis(Megazanthus Press)
"Myth-Understandings"- ed.Ian Whates(Newcon Press)
"Subtle Edens"-ed.Allen Ashley(Elastic Press)
"The Second Humdrumming Book of Horror" - ed.Ian Alexander Martin(Humdrumming)
"We Fade To Grey" - ed.Gary McMahon (Pendragon Press)

Black Static, Andy Cox, ed.
Interzone, Andy Cox, et. al., eds.
Midnight Street, Trevor Denyer, ed.
SFX, Dave Bradley, ed.

Dave McKean - The Graveyard Book (Bloomsbury)
Edward Miller - Vault of Deeds (PS Publishing)
Lee Thompson - The Land at the End of the Working Day (Humdrumming)
Les Edwards (varia)

Best Small Press
Newcon Press (Ian Whates)
Pendragon Press (Chris Teague)
Screaming Dreams (Steve Upham)

Niciun comentariu: