05.02.2009

FANTASY ÎN CURS DE APARIŢIE LA EDITURA NEMIRA

Editura Nemira continuă într-un ritm alert seria apariţiilor sale din domeniul literaturii imaginarului.
De această dată este vorba de două romane fantasy,anunţate pentru lansare chiar în această lună,februarie 2009.



Michael A. Stackpole - "Hărţile Prevestitoare"(Cartomancy)
Traducere de: Silviu Genescu
Colecţia: Nautilus SF
ISBN: 978-973-143-316-5
Număr pagini: 672
Apariţie:Februarie 2009

„Al doilea volum din senzaţionala trilogie EPOCA DESCOPERIRLOR, despre un grup de cartografi inovatori, care au puterea de a descoperi noi lumi şi de a modifica însăşi realitatea…”

Primul roman al seriei,intitulat „Atlasul secret” (A secret atlas,2004) a apărut anul trecut în colecţia Nautilus Fantasy,la editura Nemira,tot traducerea lui Silviu Genescu.

„Aventură non-stop pentru cei cărora le place genul fantasy măreţ şi însângerat”
Publishers Weekly

„Stackpole îşi manevrează cu mare măiestrie [...] complotiştii, la fel de inteligenţi ca propriile lor urzeli […]. Un roman de mare forţă, care se citeşte pe nerăsuflate”.
SciFi.com

„Michael A. Stackpole este incapabil să scrie o carte care să nu fie imaginativă şi excelent scrisă”.
STEPHEN R. DONALDSON

„Sub umbra ameninţării unui duşman fără nume, Nalenyrul are o singură şansă de a scăpa de la distrugere. Vechii eroi, care au apărat cândva teritoriul, trebuie treziţi. Pentru aceata, este necesară o călătorie prin pustietăţile vrăjite în care se presupune că eroii legendari sunt captivi, un loc al magiei şi primejdiilor.

Keles Anturasi, fratele său Jorim şi sora lor Nirati trebuie să lupte pentru supravieţuirea într-o lume unde războiul de pe pământ îl oglindeşte pe cel din ceruri, unde bărbaţii trebuie să se confrunte cu ceea ce-i face şi pe zei să tremure iar lucrurile sunt rareori ceea ce par. Acolo unde visele pot deveni realitate, realitatea se poate la fel de uşor transforma în cel mai întunecat coşmar …”

"Michael A. Stackpole s-a nascut in 1957, in Wassau, Wisconsin, si este un celebru autor de romane fantasy si science-fiction. In 1979 a obtinut diploma de licenta in istorie la Universitatea din Vermont. Incepand cu 1977, a lucrat ca designer pentru diferite companii producatoare de jocuri pe calculator, colaborand la multe productii de mare succes.

A scris primul sau roman fantasy in 1986 (Talion: Revenant), care insa nu a fost publicat decat in 1997, deoarece s-a considerat ca un volum de 175 000 de cuvinte este prea mare pentru un autor necunoscut.
Incepand cu 1987 a semnat trilogia Warrior, ce i-a adus consacrarea si a stat la baza unui serial de animatie televizat. Datorita popularitatii sale ca autor, a fost selectat sa scrie mai multe romane in seria SF Star Wars.

A semnat numeroase volume ce s-au bucurat de un real succes, atat la public, cat si in randul criticii, printre care si revolutionara serie fantasy Dragon Crown War Cycle. Ultima sa trilogie, Epoca descoperirilor (in pregatire la Editura Nemira), reprezinta o noua abordare neconventionala a genului fantasy, creand un univers al magiei si fantasticului unic in intregul spatiu literar."



Stan Nicholls - "Paznicul Fulgerului"(The Bodyguard of Lightning)
Traducere de: Antuza Genescu
Colecţia: Nemira Junior
ISBN: 978-973-143-319-6
Număr pagini: 432
Format: Buzunar 107 x 178 mm
Aparitie: Februarie 2009

Primul volum din seria "Orcii"
Finalist al Premiului British Fantasy Society


„Frica şi ura se citesc în ochii tăi. Pentru tine sunt un mostru care pândeşte din tenebre, un demon care înspăimântă. O creatură care trebuie vânată şi măcelărită.
Dar a venit timpul să bagi de seamă şi să vezi bestia din tine. Ţi-am trezit teama, dar a venit timpul să-ţi câştig respectul. Ascultă-mi povestea, simte sângele ce-mi curge prin vene şi fii recunoscător: eu am purtat sabia, nu tu. Orcii, născuţi pentru bătălie, sunt meniţi să câştige pacea pentru toţi.”
Stan Nicholls – Paznicul fulgerului

„Un fantasy neconvenţional de excepţie!”
SFX

„Subminează toate locurile comune ale genului fantasy, avându-i ca personaje principale pe demonizaţii orci. Ritm ameţitor, acţiune non-stop şi accente suprarealiste.”
JON COURTENAY GRIMWOOD, The Guardian

„O capodoperă a artei povestirii: ritmul trepidant şi bătăliile sângeroase [...] impresionează în mod deosebit. Un festin chiar şi pentru împătimiţii genului fantasy.”
TOM HOLT

“AVERTISMENT: dacă nu vreţi să deveniţi dependenţi de cea mai impresionantă serie fantasy din ultima perioadă, ar trebui să nu citiţi Paznicul Fulgerului.”
BARRY FORSHAW, Genre Hotline/LineOne Science Fiction Zone

„Nichols încearcă să corecteze proasta faimă cu care Tolkien i-a înzestrat pe orci, spunând o poveste deosebit de captivantă şi antrenantă. […] Dacă vă plac bătăliile de proporţii pline de magie şi scăldate în sânge, Paznicul fulgerului este pentru voi.” - Starburst

Stan Nicholls, jurnalist şi autor britanic de mare succes.
A fost coproprietar şi manager al librăriei Bookends din West London, precum şi manger al librăriei specializate în literatură SF,Dark They Were and Golden Eyed. A fost de asemenea primul manager al lanţului de librării de specialitate Forbidden Planet, ajutând la înfiinţarea ramurii newyorkeze a companiei.
Ca jurnalist, a semnat articole în cele mai importante cotidiane şi reviste britanice, precum şi în gazetele de specialitate, printre care The Guardian, the Independent, The Daily Mirror, Time Out, Sight and Sound, Rolling Stone, SFX sau Locus.
În 1981 s-a dedicat în totalitate scrisului, publicând până în prezent peste douăzeci şi cinci de lucrări fantasy şi science fiction, traduse în mai mult de douăzeci de limbi, dintre care cele mai cunoscute sunt Strange Invaders (1995), Fade to Black (1997), trilogia The Nightshade Chronicles (1996-1998) şi trilogia Quicksilver (2003-2006).
Trilogia Orcii (în pregătire la Editura Nemira), tipărită pentru prima oară în Marea Britanie de Gollancz, a devenit bestseller international, cu peste 1.000.000 de exemplare vândute şi tradusă în doisprezece limbi.
În 2007 i-a fost decernat Premiul pentru întreaga carieră Le'Fantastique pentru contribuţii deosebite în domeniul literaturii, în cadrul Festivalului Trolls & Legendes din Mons, Belgia.
Trăieşte în regiunea engleză West Midlands împreună cu soţia sa, Anne Gay. În prezent lucrează la o nouă trilogie dedicată orcilor, intitulată Orcs: Bad Blood.”

Niciun comentariu: