17.01.2015

FRANCESCO VERSO ȘI CRISTIAN TAMAȘ, INVITAȚII EMISIUNII CULTURA.NET, VINERI 16 IANUARIE 2015, ORA 11.30, RADIO ROMÂNIA CULTURALScriitorul și editorul italian Francesco Verso și Cristian Tamaș au participat la emisiunea 
CULTURA.NET  
a domnului Florin Vasiliu difuzată de Radio România Cultural, vineri 16 ianuarie 2015, ora 11.30.
Tema emisiunii a fost SF-ul european, cu precădere cel românesc și italian.

Cultura.NET 16 ianuarie, ora 11:30:
O ediție specială
vă propune www.futurefiction.org , site prezentat prin dialog cu scriitorul și publicistul italian Francesco Verso. 

Contribuie la emisiune Cristian Tamaș – coordonatorul 
www.fantastica.ro – revista Societății Române de Science Fiction și Fantasy.

Futurefiction este o inițiativă italiană care promovează operele și autorii europeni de ficțiune fantastică, încercând transpunerea acestora în variate forme de prezentare artistică. 

Francesco Verso  
http://www.francescoverso.com/ este unul dintre cei mai reputați autori italieni ai genului, convins de productivitatea abordării multiculturale: „deoarece viitorul vine pretutindeni, trebuie să îl reprezinți și prin viziunile autorilor locali.” - Realizator Florin Vasiliu.


Un interviu cu Francesco Verso în Fantastica.ro și povestirile „Un vis în miezul verii” (traducere de Antuza Genescu) și „Două lumi” (traducere de Cristian Tamaș și Alex Maniu).


Francesco Verso (născut în 1973 la Bologna) este scriitor italian de ficțiune speculativă, editor și traducător, laureat al celor mai importante premii italiene de profil, Premio Letterario Odissea și Premio Mondadori Urania. Este absolvent al Universității Roma Tre, cu o diplomă în economia mediului și s-a specializat în domeniul IT lucrînd la IBM ( Divizia PC) și Lenovo. Începând cu anul 2008 este scriitor profesionist și editor de science fiction italian (colecția Avatar, editura Kipple).


          

Romanul său, „Antidoti Umani” a fost finalist în 2004 la premiul Urania Mondadori. În 2009, i s-a decernat Premiul Mondadori Urania pentru romanul „e-Doll” (10.000 de exemplare vândute și în prezent în Top 100 e-carti SF pe Amazon.it). În ultimii ani a publicat povestiri cum ar fi „Flush”, „90 centi”, „Sogno di un futuro di mezza estate”, „Due Mondi” și „La morte în diretta di Fernando Morales” și cel de al treilea roman al său „Livido” (Livid), care a câștigat Premiul Odissea 2013. 
Livido” este primul său roman care a fost tradus în limba engleză (Livid) de editura australiană Xoum iar „BloodBusters” a atras atenția companiei cinematografice Fox Searchlight Italia &DAP ( DeAngelis Group ). 
Ultimul său roman „I Camminatori” are ca subiect nanotehnologia. 
A lansat colecția de carte electronică „Future Fiction” (Future Fiction), unde publică „în cea mai mare parte ficțiune speculativă și sociologică. Ideea este de a prospecta autori atât din zonele anglofone cât şi neanglofone, care s-au dovedit deja a fi scriitori valoroşi în țările lor : Giovanni De Matteo, Clelia Farris, Cristian Mihail Teodorescu, Michalis Manolios, Ian McDonald, Paul McAuley, James Patrick Kelly, Robert James Sawyer, Efe Tokunbo și artiștiprecum Guido Salto, Mattia De Iulis, David Romero Picazo.
Site-ul SRSFF, revista Fantastica, portalul pan-european EUROPA SF, sunt proiecte ale Societății Române de Science Fiction și Fantasy, singurele proiecte SF românești care au primit Premii ale Societății Europene de Science Fiction (European Science Fiction Society) în 2010 și 2013, și singurele premii internaționale - nu unele de complezență sau „de încurajare” acordate automat pe bază de listă -  obținute în ultimii ani în domeniul SF de către inițiative românești.


Vineri 23 ianuarie 2014 de la ora 11.30 pe Radio România Cultural, vă invităm să ascultați online emisiunea CULTURA.NET.

Înregistrările emisiunilor pot fi ascultate accesând adresa : 

http://main.radioromaniacultural.ro/culturanet_luna_ianuarie_2015-26406                                                        
Florin Vasiliu, realizatorul emisiunilor Cultura.net și Blogcultura de la Radio România Cultural

La Cultura.NET veți descoperi, însă, o mulțime de site-uri și de bloguri tematice: despre cărți, filme, spectacole de teatru, despre jurnalism și noile media, chiar și despre Media Player. Pentru a intra în atentia Cultura.net, o pagină web nu trebuie să fie o tabelă cu link-uri: trebuie să comenteze, să informeze, să creeze ceva nou. Și să strângă în jurul ei o comunitate. Să devină, altfel spus, un subiect cultural.
Un spectacol multimedia ar putea fi un astfel de subiect, alături de o instalație de artă contemporană sau de o lucrare a unui teoretician al net-ului: orice folosește și comentează mijloacele specifice ale web-ului.

Cei mai interesanți, pentru Cultura.NET, sunt însă oamenii din spatele blogului, al instalației de arta contemporană sau al cercetării academice. Pe ei îi veți cunoaște și dumneavoastră, prin interviurile din emisiune. Cultura.NET comentează și informează, la rândul ei, asupra unor evenimente și prezintă nemijlocit oameni. Pentru a aduna, astfel, de jur împrejur o comunitate virtuală.” - Florin Vasiliu

Vă mulțumim !

                           

Niciun comentariu: