02.11.2012

G.R.R.M & JOHN VARLEY

„Do not go gentle into that good night.
Rage, rage against the dying of the light.”
 
„Do not go gentle into that good night” (Dylan Thomas)


George R.R. Martin - „Lumina ce se stinge” (Dying of the Light, 1997)
Nominalizări la premiile Hugo 1978 și British Fantasy în 1979.
Traducere de Ruxandra Toma
Roman în curs de apariție la editura Nemira
 

„O planetă se stinge, îndepărtându-se de stelele vecine și îndreptându-se spre teritoriul frigului, al întunericului și al morţii. Odată cu ea, vor pieri paisprezece orașe. Iar eroul, părăsit de iubită, nu mai găsește sensul vieţii. George R.R. Martin a scris un roman al dispariţiei și al temerilor. Lumina ce se stinge dezvăluie o scriitură rafinată, pusă la lucru într-o ficţiune ce-și răsplătește cu asupra de măsură cititorul.”

„Lumina ce se stinge mi-a spulberat iluziile despre ce este și ce poate face ficţiunea, despre puterea imaginaţiei.” - Michael Chabon

 „Un space-opera de neuitat, romanul de debut al lui George R.R. Martin înfăţișează o viziune provocatoare asupra nopţii eterne. În Lumina ce se stinge  palpită o lume în care coabitează mai multe culturi, unde prada și vânătorul își schimbă adesea rolurile.”

 
 
John Varley - „Mileniu” (Millenium, 1983)
Nominalizări la Premiile Philip K.Dick 1983, Hugo 1984 și Locus 1984.
Traducere de Mihai-Dan Pavelescu
Roman publicat în colecția Epsilon (coordonată de Mihai-Dan Pavelescu), editura Trei
 
 
 
 
„În spatele dezastrelor aeriene se poate ascunde un adevăr mai macabru, care implică pasagerii dispăruţi şi societatea dintr-un viitor postbelic.
Un avion DC-10 şi un Boeing 747 sunt pe punctul de a se ciocni deasupra oraşului Oakland, California, însă o echipă de călători temporali din viitorul îndepărtat va interveni şi-i va salva pe pasageri în ultima clipă... dar în ce scop?

În Washington D.C., un investigator de dezastre aeriene primeşte un telefon care-i va schimba complet viaţa… şi lumea pe care o cunoaştem noi.”

„O aventură temporală cu totul neaşteptată." -- Locus

„John Herbert Varley (n. 1947) este autorul a 11 romane şi 5 culegeri de povestiri, pentru care a obţinut trei Premii Hugo, două Premii Nebula şi zece Premii Locus.
Cărţile sale nu au mai fost traduse în România.
Mileniu” a fost ecranizat în anul 1989 de regizorul Michael Anderson, avându-l în rolul principal pe Kris Kristofferson.”

Niciun comentariu: