25.09.2011

SERIALUL „CURIOSITY” PE DISCOVERY, LUNI 26 SEPTEMBRIE, ORA 22.00

Discovery Channel lansează luni 26 septembrie, la ora 22.00, „Curiosity”, un serial documentar de referință despre marile întrebări ale omenirii.

Fiecare episod se concentrează asupra unei întrebări importante din știință, tehnologie sau societate și este prezentat de o personalitate internațională precum Stephen Hawking, Morgan Spurlock, Adam Savage, Mike Rowe, Maggie Gyllenhaal, Morgan Freeman, Brendan Fraser, Eli Roth, Robin Williams, Michelle Rodriguez.

Episodul 1- „Did God Create the Universe ?
Episodul 2- „Alien Invasion: Are we ready ?
Episodul 3- „Why is Sex Fun ?
Episodul 4- „What Sank Titanic ?
Episodul 5- „Is There a Parallel Universe ?
Episodul 6- „What's Beneath America ?
Episodul 7- „How Will the World End ?
Episodul 8- „What destroyed Atlantis?
Episodul 9- „I, Caveman



„Discovery Channel a realizat un sondaj de opinie în cinci țări din sud-estul Europei pentru a afla părerile oamenilor despre viața veșnică, originile universului, existența extratereștrilor sau natura umană.
Rezultatele studiului reconfirmă faptul că întrebarile care stau la baza umanității (!?!) suscită în continuare interesul oamenilor, chiar dacă opiniile acestora sunt foarte diverse.
Studiul a fost implementat de compania de cercetare de piață Daedalus Millward Brown, în intervalul august - septembrie 2011, pe eșantioane reprezentative la nivel național pentru populația de peste 18 ani, rezidenți în mediul urban din România, Bulgaria, Croația, Serbia și Slovenia.”


Sînt interesante rezultatele studiului conform căruia:
Comparativ cu alte țări balcanice, în România există un procent mult mai mare de oameni care cred că Dumnezeu a creat universul, adică 49,2% dintre români față de media de 40% din restul regiunii.”.
Probabil același procent care este convins că Pămîntul este fix, este situat în centrul universului iar soarele și planetele se învîrt în jurul lui, așa cum a relevat alt sondaj de opinie.

„În rîndul românilor, persoanele de sex feminin precum și cele cu venituri mici, cred în Divinitate față de bărbați în general și persoanele cu venituri mari.
În același timp, românii cu studii superioare și cu venituri peste medie sînt adepții teoriei Big Bang.”


„În România, bărbații în special și persoanele cu vîrsta peste 55 de ani consideră că specia umană va avea numai de cîștigat de pe urma relațiilor cu ființe de pe alte planete, în timp ce tinerii, cu vîrste de pînă la 24 de ani și cei cu venituri mici cred într-o mai mică măsură în existența altor ființe inteligente în Univers.”

„Respondenții români cu vîrste peste 45 de ani, consideră că este mai important să afle dacă există alte forme de viață inteligentă în univers, iar tinerii de pînă în 24 de ani sînt mai interesați să afle cum putem călători în timp, în comparație cu respondenții din alte categorii de vîrstă.”

„Referitor la sfîrșitul lumii, 30% dintre respondenții din cele cinci state participante la studiu cred că acesta va fi declanșat de un dezastru natural.
A doua posibilă cauza nominalizată de 22% dintre români este Apocalipsa, așa cum este descrisă în texte religioase, în timp ce pentru sîrbi și sloveni o eroare umană(dezastru nuclear/război) este mult mai probabilă să declanșeze sfîrșitul lumii.”


„În România, un procent semnificativ dintre cei care cred că roboții au un impact negativ asupra oamenilor sînt tinerii cu vîrste cuprinse între 18 și 24 de ani.”

„În rîndul românilor, pe lîngă educație și trecutul personal, o altă explicație la întrebarea „de ce la fac rău oamenii semenilor lor”, aleasă de 18% dintre respondenți este instinctul de supravietuire.”

Iar cea mai mare curiozitate a românilor este „Ce se întîmplă după ce murim ?” se afirmă în sondajul de opinie.

http://curiosity.discovery.com/

Niciun comentariu: