20.08.2010

SENIORII IMAGINAȚIEI : INTEGRALA SCIENCE FICTION-ULUI ROMÂNESC

Colecţia Seniorii Imaginaţiei : Integrala science fiction-ului românesc

Colecţia Seniorii Imaginaţiei : Integrala science fiction-ului românesc

Societatea Română de Science Fiction şi Fantasy împreună cu Editura Eagle demarează un proiect ambiţios care se va derula pe parcursul mai multor ani.
Acest proiect, unic în România, îşi propune să strângă într-o singură colecţie întreaga literatură science fiction de limbă română, de la origini până la sfârşitul mileniului II.


Pentru aceasta, SRSFF şi Eagle Publishing House au înfiinţat colecţia Seniorii Imaginaţiei, colecţie gândită ca un instrument de repunere în circuitul cultural atât a volumelor de ficţiune încadrabile, conform aprecierilor critice sau a expertizei noastre, într-unul dintre genurile: science fiction, fantastic, fantasy, horror – cât şi cele de non-ficţiune (teorie şi critică literară, eseistică, etc.) legate de aceste genuri şi scrise de autori români. Desigur, colecţia este deschisă şi ea va putea fi lărgită dacă, la un moment dat, se va considera necesar.

Intervalul de timp pe care îl va acoperi această colecţie se întinde pe parcursul a două secole (XIX şi XX) şi va conţine volume de autor, antologii de autori români şi chiar antologii inedite acolo unde va fi cazul, acestea din urmă mai ales cu autorii români din secolul XIX sau de la începutul secolului XX şi ale căror texte au apărut în diferite publicaţii dar niciodată în volum.

Unii dintre dumneavoastră se vor întreba de ce titlurile din colecţie nu sunt (şi nu vor fi) înşirate în ordine cronologică.
Motivaţia noastră este foarte simplă: am dorit ca proiectul să fie cât mai echilibrat şi să ofere cititorilor eşantioane cât mai largi din ceea ce este science fiction-ul românesc.
Prin urmare, alături de autori din secolul XIX vor apărea şi autori de dată mai recentă. Pentru a armoniza diferite opţiuni cu privire la sistemul de publicare al autorilor români, am imaginat un sistem de indexare care va permite o ordonare după mai multe criterii, în funcţie de preferinţele fiecăruia.
Astfel cărţile se vor putea ordona după anul apariţiei ediţiei princeps, după numele autorului, după gen (ficţiune sau non ficţiune) sau după numărul de ordine din cadrul colecţiei.
Multe dintre titlurile preluate de colecţia Seniorii Imaginaţiei au avut mai mult decât o singură ediţie.
SRSFF a preferat să pună în valoare ediţia princeps, aceasta având pe lângă valoarea culturală şi una subiectiv-sentimentală pentru majoritatea cititorilor noştri.
Ediţiile princeps vor fi, acolo unde este posibil, revizuite şi adăugite de către autori şi vor include, tot acolo unde este posibil, pe lângă textul principal, şi o prefaţă sau o postfaţă despre împrejurările, motivaţiile sau, în unele cazuri, chiar aventurile care au generat apariţia acelei cărţi.

Titlurile apărute după anul 2000 vor face obiectul unei alte abordări, acestea intrând ulterior în colecţiile pe care SRSFF, împreună cu Eagle Publishing House, le va crea la momentul potrivit.
Suntem convinşi că Integrala Science Fiction-ului Românesc va avea un succes deplin, ea constituindu-se nu numai într-o colecţie unică şi impresionantă, de o valoare culturală evidentă, dar şi într-un instrument de lucru pentru viitorii critici şi teoreticieni ai genului.
Mugur Cornilă şi Marian Truţă

Cărţile sunt disponibile deocamdată pe Amazon.com.
De la 1 septembrie vor fi prezente pe Amazon şi versiunile pentru e-book-readerul Kindle. Avem în vedere ca versiunile electronice să acopere, în viitor, cât mai multe formate.
După 20 septembrie 2010, ediţiile print vor fi disponibile la vânzare şi în România prin Editura virtuala si Cărţiabc, probabil la preţul de 27,5 lei.
Preţurile pentru Amazon sunt de 12,45 usd (Efectul P este 12,95 usd), iar versiunea pentru Kindle va fi în jur de 5 usd (fără taxe de transfer).

Volume apărute în colecţia Seniorii imaginaţiei:
Phreeria - Mihail Grămescu
Întîlnire cu Meduza - Mircea Opriță
Efectul P - Gheorghe Schwarz
Așteptînd în Ghermana - Dănuț Ungureanu
Lumea lui Als Ob - Voicu Bugariu

Volume în curs de apariţie:
2484 Quirinal Ave - Sebastian A.Corn
Aporisticon - Mihail Grămescu
Nopţile memoriei - Mircea Opriţă
Trip-tic - Liviu Radu
Enigmatic, Pământul - Alexandru Mironov

Cărţile Eagle Publishing House pot fi achiziţionate prin librăria Amazon.com (pentru comenzi internaţionale), în format print sau versiune electronică pentru utilitarul KINDLE.
Pentru livrări în România, achiziţiile se vor face prin precomandă pe websitul editurii, numai pentru versiunea de print, la preţuri speciale.
Puteţi precomanda cărţile din colecţia Seniorii Imaginaţiei începând cu data de 1 septembrie accesând www.edituravirtuala.ro
Pe website-ul editurii titlurile sunt disponibile pentru livrare în data de 15, la fiecare 2 luni (lunile pare din an).

IMPORTANT: Sunt livrate numai titlurile preplătite. Pentru proceduri, accesaţi paginile explicative din website.
Retailer exclusiv în România: www.cartiabc.ro


Titlurile Editurii Eagle NU SUNT DISPONIBILE la distribuitorii locali şi numai ocazional vor fi disponibile în alte librării virtuale.
Pentru cunoscători: un număr limitat de titluri va fi disponibil la vânzare directă prin librarul Haralambie Ionescu (Bebe).


Cod titlu: 1|RO|SF|1991|001
Codificarea volumelor din Colecţia „Seniorii imaginaţiei – integrala Science Fiction & Fantasy” (Legenda):
Prima cifră: 1-Ficţiune, 2-Non-Ficţiune
Primul grup de litere: AA – antologie cu autori diferiţi, VA – volum de autor, RO – roman, NV – nuvelă
Al doilea grup de litere: FA – fantastic, SF – science fiction, FY – fantasy, PO – poezie, HR – horror, TH – thriller, ES – eseuri, CT – critică şi teorie, PS – popularizare ştiinţă, DV – diverse: interviuri, articole, biografii
Primul grup de cifre: Anul ediţiei princeps
Al doilea grup de cifre: Numărul curent al cărţii în colecţie

Niciun comentariu: