02.04.2010

TRADUCEREA LUI LIVIU RADU, "CARTEA CIMITIRULUI" DE NEIL GAIMAN, ÎN CURS DE APARIȚIE LA NEMIRA

"Gaiman a creat o poveste puternică, surprinzătoare și uneori tulburătoare, despre vise, fantome, ucigași, trădari și familie." - School Library Journal

Premiul Hugo 2009, Premiul Locus 2009, Premiul Newbery 2009


Traducerea lui Liviu Radu a romanului "Cartea cimitirului" ("The Graveyard Book", 2008) de Neil Gaiman, va apare în curînd la editura Nemira, ”un hardcover elegant de 150 x 225 mm (deci mai mic şi mai portabil decât formatul consacrat de noua serie King)”, iar ”în interior veţi găsi nu numai o poveste minunată, ci şi ilustraţiile semnate de Dave McKean.”(Vlad Puescu).

Și veți afla că personajul principal Nobody Owens își face o mulțime de prieteni într-un loc în care de obicei prietenii sînt îngropați.
Prietenii îl adoptă și este răsfățat cu numele de ”Nimeni” de un anumit personaj.
Da, ați citit bine, chiar ”Nimeni” în românește !
De misterioasa și fascinanta Miss Lupescu...
645 de pagini de proză densă, fascinantă și tulburătoare transpusă magistral în românește de Liviu Radu.

Un capitol din "Cartea cimitirului" a fost publicat de sine stătător ca povestire în culegerea lui Neil Gaiman, "M is for Magic" și a cîștigat premiul Locus 2008 pentru cea mai bună nuveletă.

Romanul "Cartea cimitirului" a fost lansat de editura HarperCollins pe data de 30 septembrie 2008 în S.U.A. și pe 31 octombrie 2008 de către Bloomsbury Publishing în Marea Britanie.
Coperta și ilustrațiile ediției americane îi aparțin artistului grafic Dave McKean, un colaborator vechi de al lui Gaiman.
Tot Dave McKean a ilustrat ediția britanică destinată adulților.

O ediție limitată, avînd o copertă diferită dar tot cu ilustrațiile lui Dave McKean
a publicată de Subterranean Press în S.U.A.

Regizorul Neil Jordan a semnat contractul pentru scrierea scenariului și adaptarea cinematografică a "Cărții cimitirului".

"Nostalgică, spirituală, înțeleaptă și dătătoare de fiori. O carte ce trebuie citită de toți cei care au fost sau sunt copii." - Kirkus Reviews

Niciun comentariu: