06.06.2008

Premiu Arthur C.Clarke la Bookfest 2008 !


Romanul SF"Cromozomul Calcuta"(The Calcutta Chromosome,1995) al scriitorului hindus Amitav Ghosh,a obţinut premiul Arthur C.Clarke în 1997.
Romanul a fost lansat miercuri 4 iunie,la Bookfest de catre editura TAJ Books&Media,în colecţia Taj Vintage.
"Cromozomul Calcuta" este recomandat a fi "o capodoperă condensată,demonstraţie de erudiţie şi talent,SF,povestire victoriană cu fantome,teorii ale conspiraţiei,istoria malariei,ritualuri religioase străvechi".
Puteţi să vă procuraţi romanul de la standul TAJ Books, pavilionul 17,standul 40,la Bookfest.
Participanţi la lansare au fost ambasadorul Indiei la Bucureşti-D.Chakravarti,
Mihnea Columbeanu-autor SF,traducător şi regizor,George Anca-scriitor,Vasile
Andru-scriitor,Mircea Itu-indianist,Dr.Dana Farcaţanu.
Amitav Ghosh s-a născut în 1956 în Calcuta,Bengalul de Vest,India.
Studii la Universitatea din Delhi şi la Oxford (antropologie socială).
Din 1999,profesor de literatură comparată la Queens College iar din 2005,Visiting Professor la Harvard.
În prezent,locuieşte la New York,este căsătorit cu scriitoarea şi editoarea Deborah Baker.
Intenţionează să se întoarcă în India,cumpărîndu-şi o casă în oraşul Goa.
Autor şi eseist mainstream :
The Circle of Reason (1986)
The Shadow Lines (1990),Sahitya Akademi Award,cel mai prestigios premiu literar din India
In an Antique Land (1992),
The Calcutta Chromosome (1995),roman SF,Premiul A.C.Clarke 1997
Sea of Poppies (2007)

4 comentarii:

Anonim spunea...

Super carte! Auzisem de ea de la o prietena din Los Angeles, care ma tot batea la cap, de ma saturasem de Cromozom inainte sa o citesc. Chiar am inceput cumva pornita impotriva cartii, prea era la moda printre americani. Nici macar n-am cumparat-o, mi-a luat-o prietenul meu de la Bookfest. Am lasat-o vreo doua zile si intr-o seara am zis hai s-o rasfoiesc putin. N-am mai lasat-o din mana. Eram curioasa de sfarsit, auzisem ca e cam ciudat, dar mie mi s-a parut fantastic. Acum i l-am dat prietenului meu, mor de curiozitate sa vad ce crede el ca s-a intamplat cu Roman Haldar.
Am sa iau tot ce misca de autorul asta. Cand descoperi un autor nou, simiti ca nu existi degeaba!

Super carte!

Anonim spunea...

Supertare roman. L-am citit in engleza, anul trecut. Si mie mi s-a parut naspa finalul, dar asta e, l-am luat ca atare. L-am cautat si eu la targ dar n-am gasit standul, era ca la nebuni acolo, nu gaseai ceva nici sa dai cu tunu! Am incercat si la doua librarii, as vrea sa-l am si in romaneste, dar nu-l aveau. Ii invidiez pe cei care nu l-au citit inca. Nu stiu ce naiba are, dar chiar ca te bantuie dupa aia!

Anonim spunea...

Cromozomul Calcutta e o carte stranie si frumoasa, de o frumusete greu de definit. Si eu sunt proaspat intrat in lumea cromozomului... Tot de la Bookfest... Tipu nu incearca sa imite pe nimeni, si asta pt mine face cat o mie de carti! Nu se incadreaza in nici un gen clar, are actiune, are istorie, are malarie, are tot ce trebuie. Eu sunt trecut cu totul de partea cromozomului, si il recomand oricui care vrea ALTCEVA.

Anonim spunea...

Idem, hari. Eu am luat cromozomul calcutta de la libraria eminescu parca. Pe Vicroriei, pe colt. Super! Il citisem si eu in engleza acum 2 ani. Traducerea e super, asa ca merita!
Mara, chestia cu Romen Haldar... mai stii ca avea o problema la mana? Eu am inceput sa inteleg mai bine acum, dupa ce am citit-o in romana. E o carte grea, asta-i clar. Dar curge, dupa ce intri in subiect. Cred ca e printre primele 10 carti in preferintele mele. N-am mai citit nimic de ghosh... da nu cred sa ma dezamageasca vreodata!