Singurii scriitori români de SF prezenți în TOPUL EDITORIAL FORBES 2014 sunt SEBASTIAN A.CORN, DĂNUȚ UNGUREANU ȘI MARIAN TRUȚĂ.
În 2014 romanul „Ne vom întoarce în Muribecca” de Sebastian A.Corn (Premiul SRSFF Ion Hobana 2014) a fost vândut în 1.800 de exemplare iar romanul „Vegetal” de Dănuț Ungureanu și Marian Truță (Premiul SRSFF Ion Hobana 2014) a fost vândut în 1.500 de exemplare.
Romanul fantasy juvenil „Atlantida” de Antoinette Wornik (pseudonimul Roxanei Vornic) a avut vânzări de 1.200 de exemplare în 2014.
http://www.forbes.ro/galerie/topul-celor-mai-vandute-carti-de-autori-romania-2014
Printre autorii străini de SFF aflați în TOPUL FORBES 2014 se numără George R.R.Martin cu 7.500 de exemplare vândute din „Urzeala tronurilor”, Suzanne Collins cu 5.300 de exemplare vândute din „Jocurile foamei”, Stephen King cu 4.100 de exemplare din „Doctor Sleep”, Lauren Oliver cu 3.500 de exemplare din „Delirium”, Hugh Howey cu 2.300 de exemplare din „Silozul”, Lev Grossman cu 2.000 de exemplare din „Magicienii”, toate aceste volume fiind publicate de editura Nemira.
Pe site-ul Elefant.ro, „Divergent” de Veronica Roth (editura Leda) și „Jocurile foamei” de Suzanne Collins (editura Nemira) sunt în topul vânzărilor din 2014.
„1984” de George Orwell (editura Polirom) s-a vândut în 5.300 de exemplare iar fantasy-ul juvenil „Povestea fără sfârșit” de Michael Ende (editura Polirom) în 3.550 de exemplare.
Editura Litera a comunicat că distopia scriitoarei americane Ayn Rand „Atlas Shrugged” a repurtat vânzări de câte 382 de exemplare ale volumelor „Revolta lui Atlas. Noncontradicția” și „Revolta lui Atlas.Ori-ori” iar romanul fantastic „Maestrul și Margarita” al lui Mihail Bulgakov s-a vândut în 360 de exemplare.
Romanul fantastic „Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupery a fost vândut în 2014 în 571 de exemplare în rețeaua Companiei de Librării București.
Așteptăm cu drag ca și editurile Leda, Trei, Paladin, Tritonic, Tracus Arte și Millenium Books să dea publicității cifrele vânzărilor volumelor SFF publicate în 2014, pentru că așa cum bine se știe în România orice autor poate trăi din scris, nu ca un director general sau adjunct (asta-i bună !), nici ca un patron prosper (vrabia Mihai Viteazu !) ci precum unii zglobii și sprințari pensionari sexagenari și/sau septuagenari care împușcă francul ...dar își permit lungi vacanțe anuale în străinătate la mii de kilometri distanță. Carevasăzică, e rentabil să-ți reciclezi la infinit propriile deșeuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Acest blog este moderat. Incercati sa mentineti un limbaj civilizat si neinjurios.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.