28.06.2009

FREDERIK POHL - "ÎNTÎLNIRE CU HEECHEE",ÎN CURS DE APARIŢIE LA EDITURA NEMIRA


La editura NEMIRA,în colecţia NAUTILUS se află în curs de apariţie volumul trei al seriei Heechee,„Întîlnire cu Heechee"(Heechee Rendezvous,1984),de Frederik Pohl.
Traducerea îi aparţine lui Mihai Dan Pavelescu.
Volumul va avea ISBN 978-606-8073-21-7,496 de pagini,formatul de buzunar(107x178mm)al colecţiei Nautilus SF şi va apare în cursul iulie.
Au mai apărut în aceeaşi colecţie "Poarta"(Gateway,1977) şi "Dincolo de orizontul albastru"(Beyond the Blue Event Horizon,1980),traduse tot de Mihai Dan Pavelescu.
Aşteptăm cu drag publicarea în româneşte a volumului patru al seriei Heechee,"The Annals of Heechee"-1987 şi antologia de povestiri conexe,"The Gateway Trip"-1990.
Primul roman important al lui Frederik Pohl,scris în colaborare cu C.M.Kornbluth,a fost "The Space Merchants"(1953), o satiră la adresa mercantilismului patologic şi a consumismului frenetic-imbecil.

Prezentarea editurii :
„Heechee sunt una dintre cele mai mari creaţii ale SF-ului.”
JACK WILLIAMSON

„Spre satisfacţia tuturor cititorilor care aşteptau cu înfrigurare continuarea poveştii, în acest al treilea volum Pohl ni-i prezintă pe Heechee înşişi…”
Fantasy & Science Fiction Magazine

„Pentru cei care vor să afle răspunsurile şi să vadă destinaţia finală a seriei începute cu Poarta, aceasta este o poartă prin care trebuie trecut neapărat.”
Publishers Weekly

„Toate conceptele şi ingenioase şi personajele complexe cu care ne-a vrăjit Pohl sunt duse mai departe în această poveste sclipitoare, care stabileşte în acelaşi timp o premisă fascinantă pentru Analele Heechee, a cărui lectură devine o necesitate absolută.”
Library Journal

„După două volume citite cu sufletul la gură, îi întâlnim finalmente pe extratereştri şi sunt rezolvate numeroase fire narative rămase în suspensie. Inteligenţa Artificială (uneori Albert Einstein, alteori Sigmund Freud) are de asemenea de spus o poveste minunată!”
Interzone

„Întâlnire cu Heechee răspunde întrebărilor care ne-au obsedat de la prima pagină a seriei: «Unde îşi au sălaşul Heechee?» sau «De ce au plecat?», dar şi «De ce aveau forme ciudate scaunele din navele lor spaţiale?».”
Locus

„Cu totul fascinantă în Întâlnire cu Heechee este explorarea inteligenţei. Ce înseamnă să fii viu? Inteligenţa artificială trăieşte pe potriva omului? Dacă rolurile acestea ar fi inversate, cine ar fi mai real?”
Analog Science Fiction Magazine

„Continuarea captivantă a seriei Heechee. În Poarta nu se cunoşteau foarte multe despre rasa misterioasă, dar oferă Întâlnire cu Heechee numeroase răspunsuri. Pohl manevrează strălucit tema inteligenţei artificiale. Cum fiecare volum din saga Heechee reia acţiunea şi problematica precedentului, lectura celui de-al patrulea volum, Analele Heechee, devine imperativă!”
SFRevu

"Scriitorul şi editorul american FREDERIK POHL s-a născut la 26 noiembrie 1919 în New York. Unul dintre întemeietorii genului SF, a participat la cea dintâi convenţie de science-fiction care a avut loc în Philadelphia în 1936, unde a început prietenia de o viaţă cu Isaac Asimov. A urmat liceul Brooklyn Tech, dar l-a abandonat înainte de absolvire. Între 1939 şi 1943 a fost editorul revistelor Astonishing Stories şi Super Science Stories. După participarea în cel de al doilea război mondial, a devenit agent literar, iar în anii ’50 a revenit la activitatea de scriitor şi editor.
A fost distins cu Premiul Hugo pentru activitatea de editor al revistei If (1966, 1967 şi 1968), la care s-au adăugat premiile Hugo pentru povestirile „The Meeting“, în colaborare cu C. M. Kornbluth, şi „Fermi and Frost“. Romanul „Man Plus” (Proiectul omul plus) a câştigat Premiul Nebula, iar în anul următor „Poarta” a obţinut toate marile premii SF: Hugo, Nebula, Locus şi John W. Campbell Memorial. În 1992 a fost lansat jocul pentru calculator Gateway. În 1993, Frederik Pohl a fost desemnat SFWA Grand Master. Pohl nu s-a ocupat numai de science-fiction: a fost vreme îndelungată autoritatea oficială pentru Enciclopedia Britanică în privinţa împăratului roman Tiberiu, iar în 1980 romanul său „Jem” a obţinut Premiul National Book."

5 comentarii:

  1. alea nu-s spoilere, măi... spoilere (de la engleyescul to spoil) sînt alea care dezvăluie prea mult din ce se întîmplă în carte şi strică bucuria cetitorului. ceea ce aţi citat voi se numesc blurb-uri, praise-uri sau, în terminologia dîmboviţeană, prazuri. dacă nu mă credeţi, întrebaţi medepeul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Desi textul de autor e dat cu citat, partea cu "mercantilismului deşănţat şi a consumismului frenetic-imbecil" nu apartine descrierii editurii. Rog fie sa o asumati sub nume propriu, fie sa redati fidel descrierea autorului oferita de editura. Merci.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce naspa suna mercantilism desantat! Brrr!

    RăspundețiȘtergere
  4. Frederik Pohl are un blog - http://www.thewaythefutureblogs.com/

    RăspundețiȘtergere

Acest blog este moderat. Incercati sa mentineti un limbaj civilizat si neinjurios.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.