16.04.2009
"INIMĂ DE CERNEALĂ"
Filmul "Inimă de cerneală" a fost lansat pe data de 23 ianuarie 2009 în SUA şi Canada,în regia lui Iain Softley,scenariul David Lindsay-Abaire,după romanul Corneliei Funke.
Cu Brendan Frase(Mortimer Folchart),Sienna Guillor(Resa),Eliza Bennett(Meggie Folchart),Richard Strange (anticarul),Paul Bettany(Dustfinger),Helen Mirren(Elinor Loredan).
"Inimă de cerneală" - Cornelia Funke
2007,Editura TREI
Titlu original: Tintenhertz
Publicată de: Cecilie Dressler Verlag, Hamburg, 2003
Cu ilustraţiile autoarei
Traducere din germană: Viorica Nişcov
Anul apariţiei: 2007
ISBN: 978-973-707-156-6
Nr. de pagini: 560C
Colecţia: Fiction Connection
Trilogia Inkworld
· Inkheart (2003)
· Inkspell (2005)
· Inkdeath (October, 2008)
„Scriitoarea germană Cornelia Funke (n.1958),stabilită din 2005 la Los Angeles, este autoarea de juvenile fantasy cea mai premiată la ora actuală, concurată poate numai de J.K. Rowling. Ca şi aceasta, a fost inclusă în lista celor o sută de personalităţi cu cea mai mare influenţă din lume. Printre cele 40 de romane publicate, traduse în 30 de limbi şi devenite rapid bestselleruri, se numără Micul vârcolac (1996), Călăreţul dragonului (1997), Igraine Fără-frică (1998), Stăpânul hoţilor (2000, publicat şi de Editura Trei în anul 2004). Cărţile ei au fost distinse cu premii de prestigiu în Germania, Austria şi Statele Unite (New York Times Notable Book of the Year, Preis der Jury der jungen Leser, Booksense Award, Die Bremer Besten, France Prix Livres en tête etc.), au fost reprezentate pe scenă, dramatizate pentru emisiuni radiofonice şi ecranizate.Inimă de cerneală (distinsă cu 12 premii internaţionale) este primul volum dintr-o trilogie, a cărei ultimă parte a apărut anul acesta. Este un roman în care cotidianul se îmbină cu fantasticul, iar aventurile eroilor, desfăşurate pe viaţă şi pe moarte, îi ţin cu răsuflarea tăiată atât pe copii, cât şi pe adulţi. Mai presus de orice este vorba de însăşi lumea cărţii, care întreţine legături nevăzute şi misterioase cu universul cotidian, căci pe de-o parte, personajele ies din carte, participând la viaţa de zi cu zi, pe de altă parte, oamenii intră în carte, urmându-şi fiecare destinul hărăzit. Inimă de cerneală ridică problema responsabilităţii autorului faţă de personajele sale, care pot aduce binele sau răul în lume. Trilogia este ecranizată în momentul de faţă la Hollywood şi se anunţă a fi un succes răsunător .”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Acest blog este moderat. Incercati sa mentineti un limbaj civilizat si neinjurios.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.